Accenture sulkee Oulun yksikön ja irtisanoo 275 työntekijää

Accenturen Oulun yksikön lakkauttaminen varmistui tiistaina, kun yhtiö julkisti päätökseen tulleiden yt-neuvottelujensa tuloksen. Oulussa työpaikkansa menettää noin 140 henkilöä. Koko maassa yhtiö irtisanoo yhteensä 275 ja lomauttaa 46 työntekijää.

Kotimaa
Accenturen Helsingin toimipiste.
Jussi Nukari / Lehtikuva

Konsulttiyhtiö Accenture irtisanoo Suomessa 275 työntekijää. Oulun toimipiste lakkautetaan ja työt loppuvat kaikilta noin 140 työntekijältä.

Myös Helsingistä ja Tampereelta vähennetään väkeä, mutta Accenture ei kerro, miten irtisanomiset jakautuvat paikkakuntien kesken. Lisäksi 46 työntekijää lomautetaan.

- Vastataksemme asiakkaidemme muuttuneisiin tarpeisiin olemme nyt tasapainottaneet henkilöstöresurssejamme Suomessa. Tarjoamme meiltä lähteville työntekijöille irtisanomispaketin sekä työllistymispalveluita, kuten uravalmennusta ja tukea oman yrityksen perustamiseen, sanoo Accenturen Suomen toimitusjohtaja Frank Korsström.

Iso isku Oululle

Accenturen Oulun luottamusmiehen Markku Muotkan mukaan irtisanomiset aloitetaan jo tällä viikolla. Muotka arvioi, että Oulun toimipiste suljetaan viimeistään keväällä.

Accenturen mukaan yhtiö tunnistaa Oulun erityisolosuhteet, ja tarjoaa Oulusta irtisanottaville laajennettuja irtisanomispaketteja sekä työllistymispalveluita.

Uuden Insinööriliiton edunvalvontapäällikkö Jouko Malinen arvioi maanantaina, että Accenture tulee keskittämään Nokian tavoin mobiilipuoltaan Tampereelle.

Yhtiön marraskuun alussa käynnistyneet yt-neuvottelut päättyivät maanantaina.