1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Jääviys esti kahvitaukojen käsittelyn

Pellon kunnanhallitus menetti maanantaina päätösvaltansa yhdessä pykälässä, kun suurin osa kunnanhallituksen jäsenistä oli esteellisiä. Asia koski kunnan työntekijöiden kahvitaukoja.

Kotimaan uutiset

Kuusi kunnanhallituksen jäsentä poistui kokouksesta pykälän ajaksi, koska he tai heidän puolisonsa ovat kunnalla töissä. Myös kunnanjohtaja ja muut kunnan virkamiehet olivat jäävejä ja poistuivat paikalta.

Paikalle jäi kolme kunnanhallituksen jäsentä. Pykälän ajan puhetta johtanut kunnanhallituksen varapuheenjohtaja Simo Keränen (vas.) totesi, että kunnanhallitus ei ole päätösvaltainen eikä asiaa voida käsitellä.

Asia koski kunnan työntekijöiden kahvitauoista tehtyä selvityspyyntöä. Sen oli tehnyt kunnanvaltuutettu Tuomo Waara (vas.). Hän kertoi asioineensa syksyllä kunnantoimistolla. Hän tuli paikalle kello 9.30, jolloin henkilökunta oli yläkerrassa kahvitauolla. Vain puhelujen välittäjä oli työpaikallaan. Waara palasi kello 9.55, jolloin henkilökunta oli edelleen kahvitauolla. Puhelinvaihteen hoitaja kävi yläkerrassa ilmoittamassa, että asiakas odottaa, joten kahvitauko päättyi. Waara esitti, että kunnanhallitus selvittää, miten työntekijät noudattavat KVTESissä määriteltyä kahvitaukoa ja saattaa työntekijöille tiedoksi, mitä sopimuksessa on päätetty kahvitauoista.

KVTESin mukaan viranhaltijalle tai työntekijälle järjestetään päivittäin yksi kymmenen minuutin pituinen tauko, jonka aikana viranhaltija tai työntekijä ei saa poistua työpaikalta.

Koska kunnanhallituksella ei ollut päätösvaltaa, selvitys jäi tekemättä. Varapuheenjohtaja Keränen kuitenkin esitti toivomuksen pöytäkirjan ulkopuolelta, että kunnanhallitus ohjeistaa kunnan henkilökuntaa noudattamaan sovittuja kahvitaukoja huomioiden joustavasti asiakaspalvelutarpeen.

Lue seuraavaksi