1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Valkoinen talo: Obama tukee aselain tiukennusta

Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama tukee maan aselain tiukentamista, sanoo Valkoinen talo. Asiaa on ryhtynyt ajamaan demokraattien senaattori Dianne Feinstein.

Ulkomaat
Mielenosoittajia kyltteineen.
Mielenosoittajat vaativat tiukempia aselakeja Washington DC:ssä 17. joulukuuta.Jim Lo Scalzo / EPA

Yhdysvalloissa presidentti Barack Obama tukee puoliautomaattiaseiden sääntelyn tiukentamista, Valkoinen talo kertoo. Tiedottaja Jay Carney sanoi tiistaina, että Obama aikoo tukea aktiivisesti demokraattien senaattori Dianne Feinsteiniä, joka aikoo tehdä asiasta lakiehdotuksen tammikuussa.

Feinstein on ilmoittanut ajavansa "rynnäkkäasekiellon" saattamista taas voimaan. Osan puoliautomaattiaseista kieltänyt laki oli voimassa 1994 - 2004. Obama on aiemminkin sanonut kannattavansa kieltoa, mutta asia ei edennyt hänen ensimmäisen kautensa aikana.

Carneyn mukaan Obama myös aikoo tukea lainsäädäntöä, jolla suljettaisiin asemessujen muodostama porsaanreikä. Messukävijät voivat nykyisin ostaa aseita yksityisiltä myyjiltä ilman muuten vaadittavia taustatarkastuksia.

Kansallinen kivääriyhdistys NRA on sanonut olevansa valmis tarjoamaan toimia sen eteen, että Newtownin tapauksen kaltaiset joukkosurmat voitaisiin estää tulevaisuudessa.

Yhdistys aikoo pitää tiedotustilaisuuden perjantaina.

Lähteet: AP, Reuters

Lue seuraavaksi