Pokaalit käteen kuvanveistäjä Irma Laukkaselle ja rockyhtye Stam1nalle

Kaakkois-Suomen taidetoimikunnan vuoden taidepalkinnon vastaanotti keskiviikkona kotkalainen kuvanveistäjä Irma Laukkanen. Nuoren taiteilijan palkinnon pokkasi puolestaan lemiläinen rockyhtye Stam1na.

kulttuuri
Kuvanveistäjä Irma Laukkanen vastaanotti Kaakkois-Suomen taidetoimikunnan taidepalkinnon.
Raine Martikainen / Yle

Kotkalainen kuvanveistäjä Irma Laukkanen vastaanotti keskiviikkona Kaakkois-Suomen taidetoimikunnan vuoden 2012 taidepalkinnon. Laukkasen teoksia näkee monissa tärkeissä kokoelmissa ja julkisissa tiloissa.

Laukkanen käyttää veistoksissaan läpinäkyviä materiaaleja, kuten lasia. Laukkasen palkitsemista perusteltiin muun muassa hänen teostensa moniulotteisuudella. Taiteilija on osallistunut vuodesta 1981 lähtien aktiivisesti yhteisnäyttelyihin sekä Suomessa että ulkomailla ja pitänyt myös useita yksityisnäyttelyitä vuodesta 1988 lähtien.

Laukkasen teoksia on monissa merkittävissä kokoelmissa. Hän on ollut kaksi kertaa palkintoehdokkaana merkittävimmän suomalaisen kuvataidepalkinnon, Ars Fennican saajaksi.

Nuoren taiteilijan palkinnon sai lemilänen rockyhtye Stam1na.

Stam1nalle palkinto tuli hyvästä asenteesta, suvereenista soittotaidosta sekä uutta luovista sävellyksistä,sovituksista ja sanoituksista.

Kaakkois-Suomen taidetoimikunta palkitsi myös taide- ja kulttuurivaikuttajia Taiteen puolesta -tunnustuksella. Etelä-Karjalassa tunnustuksen sai kuvataiteilija Juhani Järvinen ja Kymenlaaksossa kulttuurineuvos Eero Niinikoski.