1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. rikosilmoitukset

Perussuomalaisten valtuutettu ja kaupunginjohtaja tekivät toisistaan tutkintapyynnöt

Perussuomalaisten tuore kaupunginvaltuutettu ja Hämeenlinnan apulaiskaupunginjohtaja keskustelevat nyt poliisin välityksellä.

rikosilmoitukset
Kari Ilkkala (PS) jännittää tulosta Verkatehtaalla
Kari Mustonen / Yle

Hämeenlinnan apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo on jättänyt poliisille tutkintapyynnön kaupunginvaltuustoon syksyllä valitusta perussuomalaisten valtuutetusta Kari Ilkkalasta.

Isosuo on tuohtunut Ilkkalan viime viikolla jättämästä tutkintapyynnöstä, joka kohdistui apulaiskaupunginjohtajan lisäksi muihin kaupungin viranhaltijoihin ja yksityisen yrityksen edustajiin.

Ilkkalan tutkintapyyntö kohdistui valtuuston syyskuussa tekemään päätökseen jolla se myönsi takauksen Kiinteistö Oy Moreeni-Metallille lainalle. Ilkkalan mukaan valtuustoa johdettiin harhaan.

- Kari Ilkkalan toiminta täyttää ainakin sekä laittoman ilmiannon, että törkeän kunnianluokkauksen tunnusmerkit, kirjoittaa Juha Isosuo vietisssään, jonka hän on jakanut Hämeenlinnan kaupunginvaltuutetuille.

Hämeen Sanomat julkaisi kirjeen netissä keskiviikkona.

Isosuo arvelee, että Ilkkala pyrkii omalla tutkintapyynnöllään painostamaan kaupunginviranhaltijoita.

-Aiheettomat tutkintapyynnöt ovat selvästi myös työsuojelukysymys, johon kaupungin tulee työnantajana puuttua.

Kuka vuosi tiedot iltapäivälehdelle?

Iiltalehti julkaisi Ilkkalan tekemästä tutkintapyynnöstä uutisen 13. joulukuuta. Isosuon käsityksen mukaan Ilkkalan on täytynyt vuotaa tieto lehdelle:

-Ei varmasti ole sattumaa, että Iltalehden toimittaja on tiennyt asiasta paljon ennen kuin kukaan asianosainen on kuullut asiasta, kirjoittaa Isosuo.

Juha Isosuo epäilee, että tutkintapyyntö tehtiin tahallisesti tilanteessa jossa kaupunginjohtaja Tapani Hellsténin valinta johtajaksi Kevaan on varmistumassa ja neuvottelut viran täyttämisestä käynnistyvät.

Isosuon nimi on ollut esillä kun uudesta kaupunginjohtajasta on käyty keskustelua.Isosuon mukaan hänelle sopii hyvin hänen virkatehtäviensä tutkiminen.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Hämeen Sanomat.

Lue seuraavaksi