1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. jätteet

Joulun jätteet työllistävät jo etukäteen

Jätehuollot valmistautuvat joulun jätekuormaan jo etukäteen. Useat yhtiöt tyhjentävät talojen jäteastioita viikonloppuina joulupyhien molemmin puolin.

jätteet
jäteastia
Matti Sunnari / Yle

Jätehuollot valmistautuvat joulun jätekuormaan jo etukäteen. Monet yhtiöt tyhjentävät talojen jäteastioita vielä joulua edeltävänä viikonloppuna. Useissa yhtiöissä jäteautot ovat liikkeellä myös uutta vuotta edeltävänä lauantaina. Joulupyhien aikaan jätteitä ei ajeta.

Kuljetusesimies Anssi Korhonen Kempeleen jätehuollosta kertoo, että viikonloppuina ajetaan kahta vuoroa. Korhonen toivoo, että asiakkaat ottaisivat huomioon jätekuljetusten kiireen.

Semmoinen toivomus olisi asiakkaille, että jäteastiat olisivat siten, että ne on nopea ottaa.

Anssi Korhonen

-Semmoinen toivomus olisi asiakkaille, että jäteastiat olisivat siten, että ne on nopea ottaa ja mahdolliset ylimääräiset säkit olisivat heti astioiden vieressä, toivoo Korhonen.

-Eikä tietenkään mitään ylimääräistä saisi olla jäteastioiden edessä, että kuskit pääsevät ne jouhevasti sieltä ottamaan ja tyhjentämään.

Anssi Korhonen kertoo, että tyhjennysten aikatauluja on muutettu ja astioiden tyhjennyksiä on kiirehditty jo viikko ennen joulua. Yhtiö aikoo myös jättää ylimääräisiä tyhjiä jätesäkkejä omakotitalojen jätesäiliöiden yhteyteen.

Korhonen muistuttaa myös, että kierrätys auttaa jätekuorman pienentämiseksi. Esimerkiksi joulupaketeissa tulevat pahvit on hyvä laittaa kartonkikeräykseen. Joulupaperit eivät kelpaa kierrätyspaperiksi.

Lue seuraavaksi