1. yle.fi
  2. Uutiset

Inter tarjoaa osuutta Kupittaan jalkapallostadionista Tepsille

Turkulaiset jalkapallojoukkueet neuvottelevat Kupittaan jalkapallostadonin käytöstä. TPS kertoo menettävänsä tuloja, sillä se ei saa osuutta stadionin tuloista. Stadionyhtiö on tarjonnut Tepsille osuutta stadionista.

urheilu
Inter ja TPS pelaavat iltavalaistuksessa.
Kupittaalla pelattiin viimeinen paikallisottelu iltavalaistuksessa.Minna Rosvall / Yle

Turun Palloseura neuvottelee edelleen Kupittaan jalkapallostadionin käytöstä stadionia hallinnoivan yrityksen kanssa. TPS jalkapallo on kertonut menettävänsä vuosittain jopa 250 000 euroa, sillä se ei saa osuutta Kupittaan stadionin ravintola- ja muusta oheismyynnistä.

Kupittaan jalkapallostadion on kiinteistöyhtiö, joka vuokraa stadionia kaikille halukkaille urheiluseuroille ja tilaisuuksien järjestäjille. TPS on viimeiset kolme vuotta maksanut vuokraa, joka perustuu ottelukohtaiseen hintaan.

Stadionin ja sen yhteydessä toimivan ravintolan omistaa Stefan Håkans, joka omistaa myös FC Inter-jalkapallojoukkueen. Stefan Håkans kertoo tarjonneensa TPS:lle sekä osakkuutta stadionista että ravintolasta. Näin TPS pääsi mukaan jakamaan niin kustannuksia kuin tuottojakin.

- Olen investoinut stadioniin merkittävän summan rahaa, ylläpidän stadionia ja sen ravintolaa. Kustannan lämmityksen, valaistuksen, siivoukset, kiinteistöverot ja suoritan maapohjasta vuokraa Turun kaupungille. Stadionyhtiön on katettava kulunsa, jotta se olisi yleensä toiminnassa, Stefan Håkans toteaa.

Hän huomauttaa, ettei stadionin ravintola ole niin kannattava, että se pystyisi maksamaan tiloistaan täyttä vuokraa. TPS ja sen yhteistyökumppanit ovat voineet käyttää ravintolatiloja kotiotteluissaan normaaliin tapaan. Håkans sanoo jo nyt tukevansa ravintolan toimintaa.

Osapuolet ovat neuvotelleet keskiviikkona Turun kaupunginjohtaja Aleksi Randellin johdolla jalkapallostadionin käytöstä. Seuraava tapaaminen on tammikuun jälkeen.

Viimeiset kolme vuotta voimassa ollut vuokrasopimus on nyt katkolla. Kupittaan Veritas Stadion on ainoa liigaotteluihin soveltuva ja televisiolähetysten vaatimukset täyttävä jalkapallokenttä Turussa. Kentällä pelaa kotiottelunsa myös FC Inter.

Lue seuraavaksi