1. yle.fi
  2. Uutiset

TS: Huvipuistoja uhkaa alkoholikielto

Turun Sanomat kertoo, että huvipuistojen voi olla jatkossa entistä vaikeampaa saada anniskelulupia, mikäli anniskelua koskevat lainmuutossuunnitelmat menevät läpi eduskunnassa.

Kotimaan uutiset

- Muutosta valmistelleen Valviran muistiossa on kirjaus, jonka mukaan lapsille on taattava päihteetön ympäristö, muistutti Matkailu- ja ravintolapalvelut ry:n toimitusjohtaja Timo Lappi keskiviikkona.

Lappi on huolissaan siitä, miten muutos vaikuttaisi huvipuistojen lupiin. Muutamalta huvipuistolta anniskelulupia on jo evätty. Lapin mielestä on nyt tarkastettava, voiko lainmuutos viedä huvipuistoilta myös jo myönnettyjä lupia.

Turun Jukupark on yksi huvipuisto, jolta lupa on evätty. Saman yhtiön Jukuparkissa Kalajoella, anniskelu puolestaan on sallittua. Jukuparkin toimitusjohtajan Hannu Hellmanin mukaan sen lupa-asiat ovat parhaillaan Korkeimman hallinto-oikeuden käsittelyssä.

Lappi myöntää, ettei kukaan varmasti halua sanoa vastustavansa lasten päihteetöntä ympäristöä, mutta kehottaa päättäjiä pohtimaan, mitä määräys todellisuudessa huvipuistoille merkitsisi, kuinka valvonta toteutuisi ja mitä se merkitsisi ulkomaiselle turismille.

Lue seuraavaksi