1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ilmiöt

Näin syntyy välipäiväkäristys

Lanttulaatikko alkaa tulla korvista ulos. Kinkku maistuu vanhalle kengänpohjalle. Palaneet piparit ovat lentäneet jo lintulaudalle. On aika vaihtaa ruokavaliota. Välipäiväkäristys palauttaa uskon ihmiskuntaan.

Kuva: Juha Mäntykenttä / Yle

Hirvikäristys

Öljyä

500 g hirvikäristystä

kourallinen kuivattuja metsäsieniä

1 dl vettä

1 iso sipuli

2 valkosipulinkynttä

suolaa

1 dl ruokakermaa

suolaa

mustapippuria

timjamia

Ruskista käristysliha öljyssä padassa. Lisää siihen pieniksi silputtu sipuli ja valkosipuli.

Sekoita joukkoon vedessä liotetut metsäsienet. Lisää joukkoon mausteet ja suola.

Anna padan hautua 1-2 tuntia.

Lisää kerma. Kiehauta ja tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kera.

Lisäksi suolakurkkuja ja puolukkasurvosta.

OHJE: Martta Eeva-Maija Laurila