1. yle.fi
  2. Uutiset

Maailmanloppu uhkaa ja Varkaudessa vain juhlitaan

Varkaudessa vietetään perinteistä talvipäivänseisauksen tapahtumaa maailmanlopun merkeissä. Ohjelmassa on tulipalloja ja tyrniglögiä.

kulttuuri
Mayojen piirroksia.
Yle

Varkaudessa vietetään perjantaina perinteistä talvipäivänseisauksen tapahtumaa. Järjestäjät ovat varmistaneet, että tulipalloja nähdään, vaikka mayojen ennustamaa maailmanloppua ei tulisikaan – teemana ovat "taivaankappaleet".

- Meillä on tähtisumua ja pyrstötähtiä ja kummun päälle tulee aurinkorovio, kertoo tapahtuman järjestäjä Marika Walldén Lumihukat ry:stä.

Tapahtuman teema on saanut innoituksensa maya-kalenterin perusteella tehdystä tulkinnasta, jonka mukaan perjantaina koittaa maailmanloppu. Walldén ei itse ole erityisen huolissaan asiasta.

Maailmanloppu ei todellakaan varmasti tule perjantaina.

Marika Walldén

- Maailmanloppu ei todellakaan varmasti tule perjantaina, vaan silloin alkaa mayojen uusi kalenteri, Walldén vakuuttaa.

Talvipäivänseisauksen yhteistapahtumassa maya-vaikutteet joka tapauksessa näkyvät vahvasti. Valotaideteokset ovat saaneet innoitusta taivaankappaleista ja myös lumiveistoksissa voi nähdä maya-kalentereista poimittuja horoskooppisymboleita.

Tulitaiteen lisäksi tapahtumassa on tarjolla muun muassa runoutta ja satuja.

Varkauden Talvipäivänseisaus-tapahtuma järjestetään perjantaina iltapäivällä Taipaleen kanavalla ja Warkauden Ruukissa. Veistäjien ja taiteilijoiden talkoohenkinen tapahtuma järjestetään nyt 16:nnen kerran.

Lue seuraavaksi