Töysän seurakunnan viimeinen joulu

Töysän kirkossa kuullaan jouluevankeliumi tänä jouluna viimeistä kertaa Töysän seurakunnan järjestämänä. Seurakunnan taival itsenäisenä päättyy vuoden 2012 lopussa. Vt. kirkkoherra Ari Auranen on kuitenkin luottavaisin mielin saattamassa seurakuntaa Alavuden alueseurakunnaksi.

Kotimaa
Kynttilän liekki lepattaa.
YLE

Töysän kaunis 1799-1800 -lukujen taitteessa valmistunut puukirkko saa tänäkin jouluna tuvan täyteen evankeliumin kuulijoita. Kuten yli 200 jouluna tätä ennen ja varmasti myös tämän jälkeenkin. Töysän seurakunnan muuttuminen Alavuden alueseurakunnaksi ei tuota miksikään muuta.

- On ollut pelkoja ja värittyneitä ajatuksiakin, mutta viimeiset kuukaudet ovat osoittaneet, että prosessi on ollut riittävän pitkä ja tietoa on saatu riittävästi. Nyt liitos toteutuu sulavasti vuoden vaihteessa, kertoo vt. kirkkoherra Ari Auranen.

Töysän seurakunnan liittyminen Alavuteen ei ole historiallisesti katsottuna mitenkään poikkeuksellinen asia. Vuosisatojen varrella Töysä on kuulunut niin Isonkyrön, Kuortaneen kuin Alavudenkin seurakuntaan. Nyt seurakuntaliitos tapahtuu yhdessä kuntaliitoksen kanssa.

- Seurakuntalaiset ovat kaikkina aikoina kokoontuneet tänne kuuntelemaan samaa evankeliumia. Eikä seurakuntaelämä Töysässä tähän pääty. Päinvastoin edessä voi olla uusia ja odottamattomiakin mahdollisuuksia, muistuttaa Auranen.

Auranen valmistautuu ilolla jouluaaton tapahtumiin. Töysän kirkossa pidetään jouluaaton hartaudet klo 14 ja klo 16.

- Jouluhartauden toteuttaminen on papinkin näkökulmasta vaikuttavaa ja olen iloinen siitä, että saan olla työssä jouluaattona, miettii Auranen.

Töysäläiset kokoontuvat isoin joukoin jouluaaton hartauksiin. Tietenkin väkeä riittää myös itse joulukirkkoon jouluevankeliumia kuulemaan joulupäivän aamuna klo 8.

- Keskeistä on se, että meillä on ilo kuulla yhä uudelleen 2000:n vuoden takainen viesti. Sen ilosanoma koskettaa yhä ihmistä, joka ehkä tietämättäänkin etsii elämän suuntaa. Jumala tuli luoksemme Jeesuksessa Kristuksessa, jotta me pääsisimme hänen luokseen.