Rimpparemmin perustajalle potkut

Rovaniemeläisen tanssiteatterin Rimpparemmin toiminnanjohtaja Ilkka Köngäs on irtisanottu. Syytä ei kerrota, mutta Rimpparemmin hallituksen puheenjohtaja Mirja Hiltunen viittaa Ilkka Könkään omiin liiketoimiin. Köngäs on vienyt viime vuosina joulupukkia Aasiaan.

kulttuuri
Kuvassa: Helmi Järvensivu, Henri Haakana ja Jarmo Lind
Rimpparemmin tanssijat yhdistävät nykytanssia ja kansantanssia. Helmi Järvensivu ja Jarmo Lind Häkkipolkka esityksessä. Harmonikkaa soittaa Henri Haakana.Kari Vainio

Rimpparemmillä on taloudellisia vaikeuksia ja osa henkilöstöstä on parhaillaan lomautettuna. Lomatukset päättyvät vuoden vaihteen jälkeen ja esitykset jatkuvat, kertoo Rimpparemmin hallituksen puheenjohtaja Mirja Hiltunen.

Toiminnanjohtajan potkut on vakava isku Rimpparemmille, sillä Ilkka Köngäs on ollut mukana Rimpparemmissa 1970-luvulta saakka, kun alunperin Tervolalainen kansantanssiryhmä perustettiin.

- Kyllä tämä on ollut erittäin vaikea asia kaikkien kannalta. Ilkka Köngäs on tehnyt Rimpparemmissä uranuurtavaa työtä, mutta viime aikoina uudet haasteet ovat vieneet hänen energiaansa, Mirja Hiltunen sanoo.

Mirja Hiltusen mukaan Rimpparemmin henkilöstö on ollut aktiivisesti mukana prosessissa ja ei yllättynyt Ilkka Könkään irtisanomisesta.

Rimpparemmi on Suomen pohjoisin ammattitanssiteatteri, joka yhdistää perinteistä kansantanssia ja nykytanssia. Ryhmän taiteelliseen työhön toiminnanjohtajan lähtö ei vaikuta ja tanssijat valmistautuvat uusiin esityksiin, vakuuttaa Mirja Hiltunen.

Ilkka Köngäs ei halua kommentoida asiaa.

Asiasta kertoi ensimmäisenä sanomalehti Lapin Kansa.