Siuntion kunnasta valitettu markkinaoikeuteen

Kunta valitsi Doctagon Oy:n terveyskeskuspalveluidensa tuottajaksi ilman kilpailutusta. Valituksen on tehnyt toinen terveysalan yritys Attendo MedOne.

Siuntio
Hoitohenkilökuntaa käytävällä.
Tommi Parkkinen/Yle

Siuntion perusturvajohtajan Benita Öbergin mukaan kunta ei ole ehtinyt kilpailuttaa terveyspalveluidensa tuottajaa lain vaatimalla tavalla.

Kunta yksityistää palvelut vuodenvaihteessa, koska terveydenhuoltoyhteistyö Lohjan kanssa päättyy. Siuntio aikoo vielä kilpailuttaa terveyspalvelut, mutta ainakin aluksi palvelut tuottaa Doctagon.

Valitus aiheuttaa lisätyötä, kertoo Siuntion kunnanjohtaja Juha-Pekka Isotupa.

- Tämä aiheuttaa uusia päätöksiä. Joudumme tekemään väliaikaisia sopimuksia ja ratkaisuja, kunnes markkinatuomioistuimesta tulee päätös.

Siuntion kunnanhallitus pui asiaa ylimääräisessä kokouksessa uudenvuodenaattona. Terveyspalveluita on kunnassa joka tapauksessa tarjolla myös vuodenvaihteen jälkeen, Isotupa lupaa.

- Kyllä tähän pyritään, että ei ole kuin juhlapyhinä lääkärin vastaanotto kiinni. Päivystys hoidetaan niinkuin on sovittu eli Lohjalla on meidän pyhä- ja virka-ajan ulkopuoliset päivystykset lääkäripalveluissa.