Jippii-jutun syytteet hylättiin

Entisen teleoperaattori Jippiin taannoista johtoa vastaan nostetut talousrikossyytteet on hylätty hovioikeudessa. Valtio joutuu korvaamaan vastaajien oikeudenkäyntikuluja yhteensä noin neljä miljoonaa euroa.

Kotimaa

Helsingin hovioikeus on hylännyt kaikki syytteet niin kutsutussa Jippii-jutussa.

Hovioikeus ei muuttanut Helsingin käräjäoikeuden vuonna 2007 antamaa tuomiota, jolla käräjäoikeus hylkäsi kaikki 26 syytekohtaa.

Samalla hovioikeus velvoitti valtion maksamaan vastaajien oikeudenkäyntikulut - vajaat neljä miljoonaa euroa korkoineen.

Hovioikeuden päätös on yksimielinen.

Syytettyinä oli taannoisen internet- ja teleoperaattorin Jippiin silloista johtohenkilöstöä – muun muassa yhtiön toimitusjohtaja Harri Johannesdahl ja hallituksen puheenjohtaja Ilpo Kuokkanen.

Juttu liittyi Jippiin toimintaan vuosina 2000-2001. Syytteissä oli kyse kirjanpitorikoksesta, arvopaperimarkkinoita koskevasta tiedottamisrikoksesta, törkeästä kurssin vääristämisestä ja törkeästä sisäpiirintiedon väärinkäytöstä.

Jutun syyttäjä ei ole vielä ehtinyt harkita mahdollisen valitusluvan hakemista. Valitusaikaa on 60 päivää tuomion antamisesta.

Sama juttu hovissa nyt jo toisen kerran

Sama juttu oli Helsingin hovioikeuden käsittelyssä jo vuonna 2009.

Silloin hovioikeus langetti useille syytetyille ankaria vankeus- ja sakkorangaistuksia.

Korkein oikeus kuitenkin teki asiassa purkutuomion ja palautti jutun hovioikeuden uuteen käsittelyyn, koska yksi hovioikeuden tuomareista oli ollut esteellinen.