Facebook-ryhmä pelasti lapsiperheen joulun

Oululainen perheenisä ja opiskelija sai jouluaattona todellisen yllätyslahjan. Miehen kaveriporukka keräsi tämän tietämättä Facebookissa rahaa perheen auton hajonneen vaihdelaatikon vaihtamiseksi uuteen.

Kotimaa
Facebook ryhmän avausviesti
Yle

Muutama päivä ennen jouluaattoa oululaisen opiskelijamiehen Volvon voimansiirto äännähti pahaenteisesti. Pahin pelko kävi toteen, ja korjaamon kustannusarvio oli musertava - uuden vaihdelaatikon hinnaksi tulisi huimat 5 000 euroa.

Taloudellinen isku oli kova alle opiskelijaisän pienperheelle, johon kuuluu avovaimon lisäksi alle vuoden ikäinen tytär.

Nopeasti tapauksen jälkeen miehen ystävä Pasi Jokinen tarttui toimeen. Jokinen perusti Facebookiin suljetun ryhmän, jossa haastettiin miehen ystävät keräämään kolehtia tukalaan paikkaan joutuneelle opiskelijalle.

Hanke sai nopeasti tuulta alleen, ja jo ensimmäisen viiden tunnin aikana keräyspottiin oli kertynyt yli 1 000 euroa.

Paikallinen merkkikorjaamo lupasi lisäksi myydä rikkoutuneen vaihdelaatikon osan sisäänostohintaan.

Hankkeen puuhamies Pasi Jokinen kuvailee yllätyslahjan saanutta kaveriaan ylistävin sanoin.

- Hän on aina kaikkien apuna joka paikassa. Olen itse muuttanut Oulussa noin seitsemän kertaa ja joka kerta hän on ollut pyytämättä mukana muuttoapuna. Hän on myös aina valmiina kuljettamaan esimerkiksi lentokentälle, Jokinen kertoo.

Jokinen ei itse tunnustaudu erityisesti jouluihmiseksi.

- En välitä normijoulusta, jossa annetaan liikaa kaikkea tarpeetonta lahjaksi. Nyt tiedän, että tämä lahja menee varmasti tarpeeseen. Aivan mitättömällä työllä pystyy auttamaan kaveria, Jokinen kertoo.