Kotkan elokuvavuosi ennätyksellinen

Tero Lindqvist Kotkan leffat -yrityksestä kertoo, että 80 000 kävijän vuosisaldo on paras aikoihin. Erityisesti kotimaiset elokuvat vetivät kotkalaisia elokuvakatsomoiden ääreen tänä vuonna.

Kuva: Nordisk Film

Kotimaisen elokuvan suosio kasvaa ainakin Kotkassa koko ajan, kertoo elokuvayrittäjä Tero Lindqvist. Kinopalatsi ja Trio 123 keräsivät katsomoihinsa vuonna 2012 peräti 80 000 kävijää.

- Se on erittäin hyvä luku. Varsinkin kotimaiset elokuvat vetivät. Puhdistus, Tie pohjoiseen ja lastenelokuvista Risto Räppääjä muodostivat aika kovan kotimaisen kolmikon, kertoo Tero Lindqvist.

Normaalisti elokuvat ovat keränneet Kotkassa 60 - 70 000 kävijää. Lindqvistin mukaan kotimaisen elokuvan huikea tason nousu on vaikuttanut elokuvien suosion lisääntymiseen.

- Kyllä ne keräävät ihmisiä teattereihin nykyään ihan eri tavalla kuin aiemmin.

Maaliskuussa hyväksytty uusi kuvaohjelmalaki muutti elokuvien ikärajaluokitusta muun muassa niin, että K15-merkintä vaihtui 16:sta ja K11 sekä K13-merkinnät vaihtuivat K12:sta.

Lindqvistin mukaan muutokset eivät ole näkyneet ainakaan Kotkan elokuvateattereiden kävijämäärissä.

- Ei se kävijämääriin ole vaikuttanut. En kyllä tiedä, olivatko nuo kyseiset muutokset aivan välttämättömiäkään, Lindqvist arvioi.

Tero Lindqvist toivoo vuodesta 2013 yhtä aktiivista kuin kuluneestakin vuodesta.

- Heti alkuvuodesta on luvassa kiinnostavia, myös kotimaisia ensi-iltoja. Ja loppuvuodesta etenkin lokakuussa ensi-iltansa saava, Kotkassa kuvattu Leijonasydän on varmasti odotettu. Samoin Hobitista tulee toinen osa, Lindqvist sanoo.