Paavi armahti entisen hovimestarinsa

Vatikaanin ja paavin salaisia papereita ja viestejä julkaissut paavin entinen hovimestari on saanut anteeksi tekonsa ja hänet on armahdettu joulun kunniaksi. Asiakirjoista paljastui muun muassa Vatikaania koskevia korruptioepäilyjä.

Ulkomaat
Paavi Benedictus XVI vieraili hovimestari Paolo Gabrielen luona vankilassa tänään lauantaina 22. joulukuuta 2012.
Paavi Benedictus XVI vieraili hovimestari Paolo Gabrielen luona vankilassa tänään lauantaina 22. joulukuuta 2012. Osservatore Romano / AFP / Lehtikuva

Paavi Benedictus XVI on antanut anteeksi katolisen kirkon salaisia asiakirjoja varastaneelle hovimestarille ja armahtanut hänet.

Paavi vieraili hovimestari Paolo Gabrielen luona vankilassa tänään lauantaina.

Vierailun yhteydessä Vatikaanista kerrottiin, että kirkko auttaa nyt Gabrielea löytämään uuden työn ja aloittamaan uuden elämä vapautumisensa jälkeen.

Gabriele, 46, pidätettiin toukokuussa epäiltynä salaisten asiakirjojen varastamisesta ja välittämisestä toimittajille. Hän sanoo toimineensa näin, koska hän näki pahuutta ja korruptiota kaikkialla katolisessa kirkossa.

Toiminnallaan hän halusi osoittaa rakkauttaan katolista kirkkoa kohtaan.

Paolo Gabriele sai teostaan puolentoista vuoden tuomion. Syyttäjä vaati kolmen vuoden vankeusrangaistusta.

Asiakirjat paljastivat lukuisia Vatikaania koskevia korruptioepäilyjä. Lisäksi niissä kerrottiin katolisen kirkon sisäisistä valtataisteluista.

Lähteet: AP, Reuters, AFP, Yle Uutiset