Hyppää sisältöön

Mielenosoitukset kiellettiin Delhin keskustassa Intiassa

Mielenosoitukset saivat alkunsa intialaisia järkyttäneestä nuoren naisen joukkoraiskauksesta ja pahoinpitelystä. Sadat mielenosoittajat ovat jatkaneet protestointia kielloista huolimatta.

Poliisi käytti vesitykkiä mellakoitsijoihin Delhissä 22. joulukuuta. Kuva: Anindito Mukherjee / EPA

Poliisi on kieltänyt mielenosoitukset Delhin keskustassa Intiassa, kertoo uutistoimisto AFP. Syynä ovat jo useita päiviä jatkuneet mielenosoitukset, jotka saivat alkunsa intialaisia kuohuttaneesta 23-vuotiaan naisen joukkoraiskauksesta ja pahoinpitelystä.

Viranomaisten mukaan mielenosoitukset on sunnuntaista lähtien kielletty lähellä presidentin asuntoa ja parlamenttia.

Poliisi eristi sunnuntaiaamuna hallitusrakennuksille johtavat tiet. Siitä huolimatta sadat ihmiset ovat jatkaneet mielenosoituksia Delhissä.

- Meillä on oikeus osoittaa mieltä tämän hirvittävän rikoksen takia, kertoi yksi paikalla olleista mielenosoittajista intialaiselle uutistoimistolle.

Poliisi ja tuhannet mielenosoittajat ottivat yhteen myös eilen lauantaina, kun mielenosoittajat pyrkivät kohti presidentin asuntoa.

Poliisi hajotti ryhmää käyttämällä kyynelkaasua ja vesitykkejä. Mielenosoittajat vastasivat heittelemällä kiviä poliisia kohtia, ja yrittivät samanaikaisesti murtaa poliisin pystyttämiä katusulkuja.

Mielenosoitukseen osallistui tuhansia ihmisiä.