1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Kaksi kuoli lentokoneen laskeuduttua riisipellolle

Moottoripyöräilijä sai surmansa lentokoneen tehtyä hätälaskun Myanmarissa. Suurin osa koneen matkustajista oli ulkomaalaisia. Yhä useampi matkailija suuntaa vähitellen avautuvaan Myanmariin.

Kone vaurioitui pahoin hätälaskussa ja sitä seuranneessa tulipalossa. Kuva: Htoo Eain / EPA

Myanmarissa kaksi ihmistä on kuollut lentokoneen laskeuduttua riisipellolle sankassa sumussa. Toinen kuolleista oli moottoripyörällä liikkeellä ollut ohikulkija. Surmansa sai myös lennolla ollut 11-vuotias lapsi. Kymmenen matkustajaa loukkaantui onnettomuudessa. Heidän joukossaan on neljä ulkomaalaista. Hätälaskun syy ei ole selvillä. Lentokone on palanut pahoin.

Air Bagan -yhtiön kone oli matkalla Mandalaysta Hehon lentokentälle. Lennolla oli 63 matkustajaa, suurin osa heistä on ulkomaalaisia. Inlejärvelle suuntaavat matkailijat lentävät Hehon kautta.

Yhtiö on yksi viidestä Myanmarin sisäisiä lentoja lentävistä yhtiöistä. Air Baganin omistaa paikallinen pohatta Tay Za, joka on muun muassa Yhdysvaltojen mustalla listalla, sillä hänellä epäillään olevan yhteyksiä maassa vallassa olleeseen sotilasjunttaan. Air Bagan oli ensimmäinen yksityinen lentoyhtiö Myanmarissa aloittaessaan vuonna 2004.

Matkailijoiden määrä maassa on kasvanut Myanmarin avautuessa vähitellen. Pääkaupunki Yangonin lentokentän arvioidaan tänä vuonna saavuttavan 2,7 miljoonan matkustajan rajan. Heinäkuussa viranomaiset varoittivat kentän tarvitsevan pikaisesti parannuksia.