1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. U-landshjälp från folk till folk i Finland (UFF)

UFF:n laatikot vetävät hyvin kierrätysvaatteita

UFF toi noin 60 vaatekeräyslaatikkoa Pohjois-Savoon loppukesästä. Savosta kerätyt vaatteet päätyvät lajittelukeskukseen Viroon.

U-landshjälp från folk till folk i Finland (UFF)
Nainen lajittelee vaatteita.
YLE

Kehitysyhteistyöhankkeita avustavan UFF:n vaatekeräys on lähtenyt hyvin liikkeelle Savossa. UFF toi noin 60 vaatekeräyslaatikkoa Pohjois-Savoon loppukesästä, ja yhdistyksen mukaan ensimmäisten kuukausien kokemukset ovat hyvät.

UFF:n vaatekeräyslaatikot sijaitsevat pääosin Jätekukon kierrätyspisteiden yhteydessä, ja niihin voi jättää hyvin pakattuja, puhtaita ja käyttökelpoisia vaatteita. Savosta kerätyt vaatteet päätyvät lajittelukeskukseen Viroon, josta ne jatkavat pääosin tukkumyyntiin tai myytäviksi UFF:n ja sen sisarjärjestöjen myymälöihin.

Myyntituotoilla järjestö tukee kehitysyhteistyöhankkeita Afrikassa ja Intiassa. UFF:llä ei ole Savossa omaa myymälää, mutta järjestö laajentaa toimintaansa jatkuvasti ja harkitsee myymälöiden tuomista myös uusille paikkakunnille.

UFF:n vähittäismyynnin aluepäällikön Erja Karikorven mukaan kokemukset syksyllä avatusta Jyväskylän myymälästä ratkaisevat pitkälti toiminnan laajentamisen. Jyväskylässä on UFF:n pohjoisin myymälä.

- Jos toiminta siellä lähtee hyvin liikkeelle kuten nyt näyttäisi käyvän, harkitsemme laajentamista myös muihin suuriin kaupunkeihin kuten Kuopioon, Karikorpi toteaa.

Lue seuraavaksi