1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

S-ryhmä hämmästelee mustista laatikoista noussutta porua

Viljelijöiden etujärjestö tulkitsee, että S-ryhmä yrittää tahallaan hämärtää hedelmien ja vihannesten alkuperää käyttämällä samankaltaisia mustia pakkauksia niin koti- kuin ulkomaisissa tuotteissa.

S-ryhmässä hämmästellään kasvisten uusiin pakkauksiin kohdistuvaa arvostelua. Päivittäistavarakaupan hankintajohtaja Jari Simolin kummeksuu Kauppapuutarhaliiton väitteitä, joiden mukaan S-ryhmä pyrkisi tahallaan häivyttämään kasvisten alkuperää.

- Meillä ei ole mitään syytä hämärtää valikoimissamme olevien elintarvikkeiden alkuperätietoja. Päinvastoin - niitä pyritään jatkuvasti kirkastamaan, sanoo Simolin S-ryhmän tiedotteessa.

Vihanneksia viljelevien kasvihuoneyritysten valtakunnallinen järjestö Kauppapuutarhaliitto kertoi joulun alla olevansa huolissaan SOK:n suunnitelmista siirtyä käyttämään yhtenäisiä myynti- ja kuljetuspakkauksia. Liiton mielestä kuluttajien on vaikea todeta viljelymaata mustista laatikoista.

- Uusissa laatikoissa alkuperä selviää kaikilta neljältä sivulta, normaaliin tapaan hintaetiketistä sekä lisäksi kuluttajapakkauksesta. Pitkillä laidoilla on kotimaisuudesta kertovia tunnuksia, ja lyhyisiin päätyihin tuottaja voi halutessaan painattaa omat tietonsa, puolustautuu Simolin.

S-ryhmän mukaan yhtenäisiin laatikoihin siirrytään, koska halutaan parantaa kasvisten esillepanoa ja tehdä hedelmä-vihannesosastoista aiempaa houkuttelevampia. Lisäksi pakkausten on tarkoitus suojata tuotteita entistä enemmän.