Kysely: Eurokriisin pahin vaihe ei ole vielä ohi

Puolet suomalaisista ei antaisi kriisimaille lisää tukea. Kaksi kolmesta suomalaisesta ei usko, että pahinta vaihetta olisi vielä nähty.

talous
Grafiikka eurokriisi-kyselystä.
Yle Uutisgrafiikka

Suurin osa suomalaisista uskoo, että eurokriisi jatkuu yhä, selviää Yle Uutisten Taloustutkimuksella teettämästä kyselystä.

Kaksi kolmesta suomalaisesta ei usko, että kriisin pahinta vaihetta on vielä nähty.

Noin viidenneksen mielestä pahin on jo ohi, ja suunnilleen yhtä suuri joukko ei osaa muodostaa kantaansa.

Suurista puolueista perussuomalaisten kannattajat suhtautuvat kriisin helpottamiseen penseimmin. Vain kahdeksan prosenttia puolueen kannattajista uskoo, että pahin olisi jo ohi.

Grafiikka eurokriisi-kyselystä.
Yle Uutisgrafiikka

Kokoomuksen kannattajista puolestaan joka neljäs on sitä mieltä, että pohja on jo nähty. Keskustan ja SDP:n kannattajissa uskoa kriisin helpottamiseen löytyy noin joka viidenneltä ihmiseltä.

Eri ikäluokittain vertailtuna positiivisimmin kriisin ohimenoon suhtautuvat kaikkein nuorimmat. Miehistä 21 prosenttia katsoo pahimman olevan kriisissä jo takana ja naisista 14 prosenttia.

Kriisimaiden uusille tuille ei kannatusta

Tasan puolet suomalaisista olisi valmiita lopettamaan kriisimaiden taloudellisen tukemisen silläkin uhalla, että koko euroalue hajoaa.

Grafiikka eurokriisi-kyselystä.
Yle Uutisgrafiikka

Joka kolmas puolestaan jatkaisi tukemista ja loput eivät osaa sanoa kantaansa.

Myös tukemiskysymyksessä perussuomalaisten äänestäjät ottavat kyselyn perustella kielteisimmän kannan. Heistä 80 prosenttia lopettaisi tukemisen. Myös toisen oppositiopuolue keskustan kannattajista enemmistö ei antaisi kriisimaille uutta tukea.

Hallituspuolueiden eli kokoomuksen ja SDP:n kannattajista hieman alle puolet olisi valmiita lopettamaan tukemisen.

Tulokset käyvät ilmi Yle Uutisten Taloustutkimuksella teettämästä kyselystä, johon osallistui noin 1 000 suomalaista.