Sivulliset huolestuivat vaeltavan Laukku-Leenan kunnosta

Tien päällä omasta tahdostaan viihtyvä Laukku-Leena on herättänyt huolta Hämeessä. Joulun alla ihmiset lahjoittivat kirpputorin kautta rahaa voimansa hetkeksi menettäneelle Laukku-Leenalle.

laukut
Nainen ison matkalaukkuröykkiön kanssa tienvarressa.
Kuvan nainen lukuisine laukkuineen on on viimeksi havaittu Villähteellä.YLE / Asko Hauta-aho

Etelä-Suomessa on vuosikausia teitä ja raitteja kiertänyt kassivuoren kanssa Laukku-Leena. Tien päällä olo on hänen oma valintansa.

Marraskuun lopulla Hämeenlinnan Tuuloksessa asuva Ulla Rekola huolestui Leenasta.

- Tapasin hänet kolmen täkin alta hyvin huonossa kunnossa. Hän oli sairastanut vatsataudin ja nukkui pitkin päivää kun voimat olivat menneet, muistelee Ulla Rekola.

Rekola päätti auttaa Leenaa, joka ei itse koskaan apua pyydä. Kirpputorilta vuokrattiin pöytä, johon ihmiset saivat lahjoittaa tavaraa. Viiden viikon aikana saatiin kokoon noin 80 euroa.

- Lisäksi laitoimme kirjekuoreen ystävättäremme kanssa sata euroa ja lähetimme kuoren Leenan Poste restante -osoitteeseen.

Leena ei kuitenkaan ehtinyt rahoja saada, sillä hän oli toivuttuaan lähtenyt taas tien päälle. Eikä Ulla tiedä minne, sillä kännykkä ei vastaa akun loputtua.

Ulla Rekolan ystävyys Laukku-Leenan kanssa oli alkanut aiemmin vaivihkaa. Leenan pysähdyttyä ikuisella kiertueellaan Tuuloksen maisemiin, Ulla kävi häntä illoin ja aamuin koiralenkillä tervehtimässä, mukanaan lämmintä termospullossa.

- Istuimme tienpenkalla ja puhuimme enimmäkseen luonnosta: linnuista, eläimistä ja kasveista.

Rekola sai myös huomata kuinka ihmisten suhtautuminen jakautui. Jotkut pilkkasivat Leenaa ja sanoivat, että nainen saa itse pärjätä koska on osansa valinnut. Toiset taas halusivat auttaa.

Vuosi sitten Laukku-Leena arveli Yle Lahden haastattelussa, että kiertämisen aika alkaa pian olla ohitse ja hän harkitsee eläkkeelle vetäytymistä.