Nuoret juhlivat Töysän ja Alavuden yhdistymistä

Töysän ja Alavuden kuntaliitos tulee voimaan vuoden vaihteessa. Nuoret juhlistavat kuntaliitosta jo perjantai-iltana molempien kuntien rajan tuntumassa, Tuurin nuorisoseuralla päihteettömässä konsertissa. Itse kuntaliitokseen nuoret tuntuvat suhtautuvan positiivisesti.

Kotimaa
Töysän nuorisoseura
Mirva Korpela / Yle

1950 -luvun alkupuolella rakennettu Tuurin nuorisoseura on nähnyt paljon. Perjantai-iltana ilo jälleen irtoaa. Alavuden ja Töysän kuntaliitosta juhlistetaan nuorille suunnatun konsertin avulla. Päihteetön tilaisuus on tarkoitettu kaikille ja esiintyjinä ovat Disco Ensemble ja Alavuden oma bändi Masquerage.

- Kuntaliitos on mielestäni oikein hyvä juttu. Töysässä ja Alavudella nuoret ovat olleet yhteistyössä ennenkin. Se on oikeastaan aika luonteva liitos, tuumaa Alavuden nuorisovaltuustosta Teemu Sytelä. Nykyistä laajempaa kuntaliitosta hän ei enää kannata.

Työpaikka on monen aikuistuvan nuoren ykköshaave, kun toiveita kuntaliitoksen hyödyistä ynnätään.

- Ihan positiivisesti odotan liitosta ja oma mieleni on sellainen, että haluan jäädä tänne pysyvästi. Olen asunut Tampereella ja Vaasassa, mutta tämä on koti, vakuuttaa Töysän nuoriso-ohjaaja Terhi Hautala.

- Kyllä uskon, että palaan tänne. On aina mukava tulla kotikuntaan. Opiskelen musiikkia ja teatterialaa, näitä ei voi täällä opiskella pidemmän päälle, vaan menen sitten Tamperelle tai Helsinkiin. Mutta kyllä tänne joskus vielä varmasti palaan, sanoo Sytelä.