Bolivia kansallisti kaksi espanjalaista sähköyhtiötä

Maan presidentin Evo Moralesin mukaan yhtiöt oli pakko kansallistaa, koska ne kohtelivat maalla ja kaupungissa asuvia asiakkaitaan epätasa-arvoisesti. Morales on kansallistanut useita yhtiöitä tultuaan valtaan vuonna 2006.

Ulkomaat

Bolivia on kansallistanut kaksi espanjalaisen sähköyhtiö Iberdrolan tytäryhtiötä. Maan presidentti Evo Morales antoi lauantaina määräyksen, jonka mukaan Electropaz- ja Elfeo-yhtiöiden osakkeet siirretään valtion hallintaan.

La Pazin kaupungissa sotilaat ottivat hallintaansa Electropazin voimalaitokset, ja poliisi tunkeutui yhtiön toimitiloihin.

Moralesin mukaan yhtiöt oli pakko kansallistaa, koska ne laskuttivat maaseudulla kalliimpaa hintaa sähköstä kuin kaupungeissa. Hän sanoi, että Iberdrolalle maksetaan yhtiöistä korvaus, kunhan niiden arvo on määritetty.

Morales on kansallistanut useita yhtiöitä tultuaan valtaan vuonna 2006. Ensimmäisenä presidenttivuotenaan hän kansallisti maan öljyteollisuuden, ja vuonna 2009 hän siirsi maan suurimman teleoperaattorin valtion hallintaan.