1. yle.fi
  2. Uutiset

Israelin entiselle ulkoministerille petossyyte

Äärikansallismielinen Avigdor Lieberman erosi ulkoministerin tehtävästä kaksi viikkoa sitten, kun hänelle oli kerrottu tulevasta oikeusprosessista. Syytteeseen Lieberman asetettiin sunnuntaina.

Ulkomaat
Avigdor Lieberman toimittajien ympäröimänä.
Israelin entinen ulkoministeri Avigdor Lieberman vastaili tiedotusvälineiden kysymyksiin ilmoitettuaan erostaan 16. joulukuuta Jerusalemissa.Gali Tibbon / EPA

Israelin entinen ulkoministeri Avigdor Lieberman on asetettu syytteeseen epäillystä petoksesta ja luottamusaseman väärinkäytöstä. Israelin oikeusministeriö ilmoitti syytteiden nostamisesta virallisesti sunnuntaina.

Äärikansallismielinen Lieberman erosi ulkoministerin tehtävästä kaksi viikkoa sitten, kun hänelle oli kerrottu tulevasta oikeusprosessista. Tuolloin syytteiden nostamisesta kerrottiin ennenaikaisesti. Syytteet asetettiin vasta sunnuntaina.

Liebermanin epäillään ajaneen ylennystä diplomaatille, joka joka vuoti hänelle tietoja poliisitutkinnasta. Entisen pääministerin toimia on tutkittu vuosien ajan. Häntä uhkasivat myös vakavammat syytteet korruptiosta ja rahanpesusta, mutta syyttäjä luopui niistä.

Lieberman on kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin.

Israelissa järjestetään parlamenttivaalit tammikuun loppupuolella. Liebermanin johtama kansallismielinen Yisrael Beiteinu-puolue on niissä vaaliliitossa pääministeri Benjamin Netanjahun Likud-puolueen kanssa.

Liebermanin poliittinen ura on vaarassa, mikäli hänet tuomitaan tulevassa oikeudenkäynnissä.

Lähteet: Reuters, AP, Yle Uutiset

Lue seuraavaksi