Moskovan lentoturman syyksi epäillään jarruvikaa - uhrien määrä nousi viiteen

Vnukovon kentällä tapahtuneen lento-onnettomuuden uhrien määrä nousi sunnuntaina viiteen. Tuhoisan onnettomuuden yhtenä mahdollisena syynä pidetään koneeseen tullutta jarruvikaa.

Ulkomaat
Tu-204 lentokoneen romu Vnukovon lentokentällä 29. joulukuuta.
Tu-204 lentokoneen romu Vnukovon lentokentällä 29. joulukuuta.Yuri Kochetkov / EPA

Moskovassa lauantaina tapahtuneen lento-onnettomuuden syyksi epäillään jarruvikaa.

Viisi ihmistä kuoli, kun Vnukovon kentälle laskeutumassa ollut matkustajakone sinkoutui ulos kiitoradalta ja päätyi lopulta läheiselle tielle. Kone hajosi onnettomuudessa kolmeen osaan.

Venäjän johtava ilmailuviranomainen Aleksander Neradko sanoo, että kone kosketti maata oikeassa kohdassa, mutta jostain syystä sitä ei saatu pysäytettyä kiitoradalle.

Uutistoimisto Interfaxin nimettömänä pysyttelevän lähteen mukaan lentäjät olisivat alustavien tietojen perusteella pyrkineet käyttämään koneen koko jarrukapasiteettia.

Myös lentäjien tekemää virhettä on kuitenkin pidetty onnettomuuden mahdollisena syynä. Tutkijat ovat sunnuntaina selvittäneet onnettomuutta koneen mustiin laatikkoihin tallentuneiden tietojen avulla.

Tshekin tasavallasta siirtolennolla olleessa Red Wings-yhtiön Tupolev Tu-204 -koneessa oli kahdeksan miehistön jäsentä. Matkustajia koneessa ei ollut.

Uhrien määrä nousi sunnuntaina viiteen, kun koneessa ollut lentoemäntä kuoli saamiinsa vammoihin sairaalassa. Lentoyhtiö Red Wingsin mukaan kolmen loukkaantuneen tila on vakaa.

Lähteet: AFP, Itar-Tass, Yle Uutiset