Hyppää sisältöön

Auttolta eniten rahaa kansanedustajista

Kansanedustaja Heikki Autto (kok.) laittoi eniten rahaa kuntavaaleihin Lapin kansanedustajista. Toiseksi suurin kuntavaalibudjetti oli Johanna Ojala-Niemelällä (sd.).

Lappilaiset kansanedustajat Johanna Ojala-Niemelä (sd.) ja Heikki Autto (kok.). Kuva: YLE / Sauli Antikainen

Rovaniemen kaupunginvaltuustoon valitun Autton kuntavaalikampanja maksoi yhteensä 2254,94 euroa. Tästä Autton omia rahoja oli 1654,94 euroa. Yrityksiltä Autto ilmoittaa saaneensa 400 euroa ja puolueyhdistyksiltä 200 euroa. Tukisummat ovat niin pieniä, ettei niiden antajia tarvitse ilmoittaa.

Toinen Rovaniemen valtuustoon päässyt kansanedustaja Johanna Ojala-Niemelä käytti kuntavaaleihin 1711,04 euroa. Vaalikulut hän ilmoittaa maksaneensa kokonaan omasta pussista.

Kolmas Rovaniemen valtuuston kansanedustaja Markus Lohi (kesk.) laittoi kuntavaaleihin 1508,69 euroa. Lohi käytti omia rahoja 408,69 euroa. Yksityishenkilöiltä hän sai tukea 950 euroa ja yrityksiltä 150 euroa. Yksityishenkilöiltä saadut tukisummat jäävät alle 800 euron, joten tukijoiden nimiä ei tarvitse lain mukaan ilmoittaa.

Rundgrenilla pienin budjetti

Loput Lapin kansanedustajista käyttivät alle 900 euroa kuntavaaleihin. Savukosken valtuustoon valitun Markus Mustajärven (vr.) kuntavaalibudjetti oli 898,64 euroa. Summa oli kokonaan hänen omia varoja.

Sallan valtuustoon päässyt Hanna Mäntylä (ps.) ilmoittaa, että vaalibudjetti jäi alle 800 euron. Hän ei ole valottanut enempää vaalikampanjansa rahoitusta.

Sen sijaan Kolarin valtuustoon päässyt Simo Rundgren (kesk.) kertoo vaalirahoituksestaan, vaikka budjetti jäi alle 800 euron. Rundgren käytti kuntavaaleihin vähiten Lapin kansanedustajista, vain 400 euroa. Vaalirahat Rundgren otti omista varoista.

Lapin kansanedustajista vain Eeva Maria Maijala (kesk.) ei ollut ehdolla kuntavaaleissa. Hän oli vaalikelvoton kotikunnassaan Savukoskella, koska hänellä on johtavan viranhaltijan virka.

Kuntavaaleissa valtuutetuiksi ja varavaltuutetuiksi päässeiden on ilmoitettava vaalirahoituksestaan viimeistään maaanantaina.

.
.