Kolin jäätie auki jo loppiaisena?

Vuonislahden ja Kolin välinen jäätie Pielisellä voitaneen avata loppiaiseksi. Jään paksuus tielinjan keskellä on jo noin 40 senttimetriä. Sama vahvuus tulee olla kautta jäätien koko 20 metrin leveydellä.

liikenne
Kolin jäätie vuonna 2010.
.YLE

Vuonislahden ja Kolin jäätie on Suomen pisin sisävesien yleinen jäätie. Sillä on pituutta 7 kilometriä ja se lyhentää ajomatkaa Kolin ja Lieksan välillä yli 50 kilometrillä.

Työmaapäällikkö Tapio Talvinen Destialta kertoo, että pakkaset ovat jäädyttäneet jäätien pohjaa normaaliin tapaan:

- Jäätilanne tielinjalla on pääosin hyvä. Pahoja railoja ei ole ja ahtojäätkin on vain vähän Kolin puoleisella rannalla.

- Jos leudot kelit eivät vaikuta jään paksuuteen ratkaisevasti, saataneen jäätie avattua loppiaisena (su 6.1.) ja viimeistään parin viikon kuluessa, kertoo Talvinen.

Jos leudot kelit eivät vaikuta jään paksuuteen ratkaisevasti, saataneen jäätie avattua loppiaisena ja viimeistään parin viikon kuluessa

Tapio Talvinen

Mikäli suunnitelmat toteutuvat, avataan jäätie liki normaalissa aikataulussa. Viime vuoden leudot säät puolestaan saivat aikaan sen, että jäätietä ei avattu lainkaan. Edellisenä vuonna sen sijaan jäätä pitkin päästiin 19. tammikuuta.

Kolin jäätietä käyttää normaalitalvina päivittäin keskimäärin 200 ajoneuvoa vuorokaudessa.