1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Ben-Amorin tuomiolle ristiriitainen vastaanotto: "Voit lahdata jätkää"

Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola pitää pahoinpitelyä yksittäistapauksena, kiekkovaikuttaja Raimo Summanen taas sanoo, että kyseessä on iso linjanveto ja kaukalossa saa tehdä härskejä temppuja.

urheilu
Peltonen ja Ben-Amor SM-liigaväännössä 15.11.2012
Tomi Hänninen

Jokereiden jääkiekkoilijan Semir Ben-Amorin saama tuomio on jakanut asiantuntijoita suuntaan tai toiseen. Pahoinpitelystä tuomio on asiantuntijan mukaan tavanomainen, mutta lajin sisällä se on saanut monenlaista vastaanottoa.

Poliisi tutki myös Jokeri-valmentajien osuutta pahoinpitelyyn. Valmentaja Tomi Lämsää ja Tomek Valtosta vastaan ei kuitenkaan nostettu syytettä.

"Odotettu tuomio"

Pahoinpitelyrikoksen tuomiona Ben-Amorin saama 60 päiväsakkoa on tavallista luokkaa.

- Rangaistus on aivan vakiintuneen rangaistuskäytännön mukainen. Sakko on vallitseva rangaistusmuoto pahoinpitelyissä, kun tässä ei kuitenkaan mitään suuria vammoja aiheutunut, niin tämä on kyllä ihan odotettu tämä tuomio, sanoo Itä-Suomen yliopiston rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvanen.

"Rangaistus kärsitty"

Jokereiden toimitusjohtajan mukaan tuomio ei vaikuta Ben-Amorin osallistumiseen tuleviin peleihin.

- Ihmiset tekevät virheitä, ja pääasia on, että ottaa opikseen. Ei ole ensimmäinen eikä viimeinen ihminen urheilussa eikä urheilun ulkopuolella, joka tekee sellaisia. Asia on käsitelty ja tuomio on saatu ja rangaistus kärsitty ja elämä jatkuu, sanoo Jokereiden toimitusjohtaja Jarmo Kekäläinen.

"Sallitaan tosi kovat asiat"

Kiekkovaikuttaja Raimo Summanen pitää muutaman tuhannen euron sakkoja liian lievänä rangaistuksena, vaikka itse pelaaja on hänen mielestään saanut rangaistuksensa jo julkisuusryöpytyksessä ja pelikieltoina.

- Täähän on iso linjanveto ja nyt on rajattu että saat tehdä tosi härskejä temppuja. Nyt siellä sallitaan tosi kovat asiat. Eli kaikki valmentajat, kaikki seurat, kaikki pelaajat näkee, että voit lahdata jätkää eikä siitä linnaa tule eikä mitään isompaa juttua, että sakoilla pääsee, Summanen toteaa.

"Yksittäistapaus"

Syyskuinen tappelupeli nosti keskusteluun jääkiekon väkivallan. Kiekkopomon mielestä laji ei kuitenkaan ole liian väkivaltainen.

- Ei todellakaan ole liian väkivaltaista. Tää nyt oli tällainen yksittäistapaus eikä sitä voi yleistää missään nimessä, sanoo Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola.

Lue seuraavaksi