Jari Korkki: Haaveissa vainko oot mun

Haavit, kaikki turhat haavit, minut on jo saanit huutamaan huomiseen. Liikaa, kai vaadin multa liikaa, mutta en sentään ole sukeltanut haavemaailmaan, sanailee Jari Korkki blogissaan.

Yle Blogit
Jari Korkki.
Jari Korkki.Lassi Seppälä / Yle

Keittiössäni on haavi. Kooltaan sellainen, että kalamiehen suhteellisuudentajua voi syystäkin epäillä. Sellainen millä nousee tarvittaessa isokin kojamo. Joskus on noussutkin.

Haavi keittiössä olisi verrattain mukava, jos siihen vaikka kerran viikossa uisi sopivan kokoinen lohi. Kun näin ei kuitenkaan ole, siitä alkaa olla lähinnä harmia. Jos haluan ruokaa, siirrän haavin, sukset ja jääkiekkomailan siivouskomeron kulmaan. Jos haluan siivota, siirrän haavin, sukset ja jääkiekkomailan vartioimaan uuninluukkua.

Yksinkertaista, helppoa ja hauskaa.

Vaan kun ei ole. Tähänkin asumukseen kuuluu sinänsä kohtuullisen kokoinen varastotila, jonne mielelläni veisin näin talvipakkasilla ainakin sen haavin. Veisin, jos uuden asuntoni varastokopin ovi ei olisi lukossa ja koppi silmin nähden täynnä tavaraa. Jonkun muun tavaraa.

Olen asunut aika monessa paikassa eri puolilla Suomea ja parissa paikassa Lontoossakin. Isännöitsijänkin mukaan Helsinki on ihan oma lukunsa. Vain täällä olen törmännyt ilmiöön, jossa asuntoon kuuluvia varastotiloja vallataan ilman minkäänlaisia omantunnontuskia. Vuosia Helsingissä on takana nyt kuusitoista ja saldoni on aika raju: 2/2. Siis sata prosenttia. Eli koskaan en ole vielä löytänyt Helsingistä asuntoa, jonka varasto olisi ollut muuttaessani tyhjä. Mikä teitä helsinkiläisiä oikein riivaa?

Pahinta on tietysti, että kun uudet mukavat naapurit tervehtivät rapussa iloisesti minä mietin että onkohan se tuo. Vai se jonka kanssa juttelin aamulla?

Asioilla on tapana järjestyä, niin tälläkin. Parin viikon sisällä haavikin muuttaa muutaman kerroksen ylemmäksi odottamaan kireämpiä siimoja. Isännöitsijän hissinoveen lataama ukaasi on sen verran julmaa tekstiä, etten itse olisi moiseen kyennyt. Jos kaveri on Thaimaassa riemulomalla, voi hymy hyytyä.

Ymmärrän talonvaltaajat, mutta komeron? Eihän kukaan nyt meidän eteiseenkään muuta.

Tai sitte myä maalaiset ollaan vaa jotenkin tyhmiä.

Haaveissa vainko oot mun?

Jari Korkki
kirjoittaja on Yle Uutisten politiikan toimittaja ja TV1:n Ykkösaamun juontaja