Tuottajien joukkopako Atrialta ei toteutunut

Kilpailijat ennustivat Atrialle lihaa hankkivan Lihakunnan menettävän jopa satoja sopimuksia Kuopion teurastamon lopettamisen vuoksi – toisin kävi.

Kotimaa
Sianruhojen paloittelua Atrialla
Pasi Takkunen / Yle

Lihakunnan mukaan vain parikymmentä naudanlihantuottajaa on siirtynyt pois Atrialta sen jälkeen, kun Atria ilmoitti lopettavansa naudanteurastuksen Kuopiosta.

Lihakunnan toimitusjohtajan Reijo Flink sanoo, että kahden vuoden aikana enintään 25 tuottajaa on vaihtanut lihataloa ja ilmoittanut vaihdoksen syyksi Kuopion teurastamon lopettamisen.

Muut lihatalot sekä tuottajien edustajat ennakoivat aiemmin, että Atrialle lihaa hankkiva Lihakunta on vaarassa menettää jopa satoja naudanlihantuottajia kilpailijoilleen HK Agrille, Snellmanille ja Saarioiselle.

Suurin osa itäsuomalaisista naudoista menee nyt Kauhajoelle

Atrian teurastustoiminta loppui Kuopiossa vuodenvaihteeseen, ja työntekijöiden työsuhteet päättyvät tänään. Lihakunta jatkaa toimintaansa pääpaikaltaan Kuopiosta normaalisti.

- Kuuntelemme nyt herkällä korvalla tuottajia, ja suunnitelmissa on muun muassa järjestää heille tutustumisvierailuja Atrian uusiin tiloihin Kauhajoelle. Myös kuljetuskalustoa on uusittu, kun teurastusmatkat pitenevät, kertoo Lihakunnan toimitusjohtaja Reijo Flink.

Suurin osa itäsuomalaisista Atrian naudoista teurastetaan jatkossa Kauhajoella. Myös Saarioisten tehtaalle Jyväskylään menee viikoittain teurasnautoja Saarioisten ja Atrian yhteistyösopimuksen mukaisesti.

Osuuskunta Lihakunta kuuluu Atrian suurimpiin omistajiin.