Nykyinen kuntarakenne haittaa Porin kehitystä

Porilla on jo ollut vaikeuksia päästä mukaan joihinkin kehityshankkeisiin, koska sitä ei lueta esimerkiksi kokonsa vuoksi suurimpien kaupunkiseutujen joukkoon.

Porin seutukunta
Porin karhupatsas, taustalla Raatihuone.
YLE

Porin seudun hajanainen kuntarakenne haittaa alueen kehittämistä. Uhkana on, että Pori tippuu kokonsa vuoksi pois tärkeimpien aluekehityshankkeiden joukosta.

Porin seutukunnalla oli vaikeuksia päästä mukaan esimerkiksi työ- ja elinkeinoministeriön kasvusopimuksen hakijaksi. Kasvusopimuksella on tarkoitus vahvistaa mm. kaupunkiseutujen kansainvälistä kilpailukykyä.

Maakuntajohtaja Pertti Rajalan mukaan kyseessä on myös edunvalvonnan ongelma, johon pitää tarttua. Hänen mielestään myös kuntarakenteen pitää muuttua.

- Kieltämättä tämä asettaa haasteita kuntarakenteelle. Juuri syntyi vahva Oulun seutu ja edelleen näen, että myös Porin seudun tulisi tiivistää hyvin voimakkaasti yhteistyötään.

Porin seudun nykyimagosta ei maakuntajohtajan mukaan voi hakea syytä Porin syrjimiselle. Rajala uskoo, että Porin seudullinen imago on vuosien saatossa vain parantunut.

- Meillä satakuntalaisilla on se perisynti, että olemme itse itseämme väheksymässä, maakuntajohtaja muistuttaa.