Pikkupojan vammauttaneen padan sytyttikin 12-vuotias

Jyväskylän Kypärämäessä 7-vuotiaan pojan vammauttaneen ilotulitteen sytyttäjäksi on paljastunut 12-vuotias poika. Vammautuneen pikkupojan näkökyky on heikentynyt, mutta vamman pysyvyydestä ei vielä ole tietoa.

Kotimaa
Uudenvuoden juhlinnasta jäänyt ilotulite lumihangessa Helsingissä uudenvuodenpäivän aamuna.
Useat ihmiset ovat saaneet silmävammoja ilotulitteista tämän vuodenvaihteen juhlinnoissa. Teemu Salonen / Lehtikuva

Keski-Suomen poliisi kuulee 12-vuotiasta poikaa ja hänen äitiään tänään. Ilotulitteet hankki pojan äiti ja hänen miesystävänsä, mutta vielä ei ole tiedossa kumpi aikuisista luovutti räjähteet alaikäiselle pojalle.

Ilotulitteen haltuunsa saanut 12-vuotias poika sytytti sata valopalloa lähettävän, niin kutsutun padan kerrostaloyhtiön pihalla uudenvuoden aattona hieman ennen iltakymmentä. Padan käyttöohjeessa kerrotaan, että nopean valosuihkun jälkeen seuraa viive ennen loppuhuipennusta.

Ensimmäisen valosuihkun päätyttyä 7-vuotias poika meni kurkistamaan pataan ja viimeinen lataus osui suoraan poikaa kasvoihin. Poika sai kasvoihinsa 1-asteen palovammoja ja hänen sarveiskalvonsa paloivat. Poliisin saaman tiedon mukaan Kuopion yliopistollisessa sairaalassa hoidettavan pojan näkökyky on heikentynyt, mutta vamman pysyvyydestä ei ole vielä tietoa.

12-vuotiaan äiti ja äidin miesystävä olivat lähteneet sisälle ennen onnettomuutta ja poika oli jäänyt paukuttelemaan naapurustossa asuvien aikuisten kanssa. Myös 7-vuotias oli paikalla ilman huoltajan valvontaa, sillä hänen äitinsä oli lähtenyt nukuttamaan pienempää sisarusta ja poika oli jäänyt taloyhtiön muun väen kanssa ulos.

Poliisi tutkii tapahtunutta räjähderikoksena ja vammantuottamuksena, mutta päätöksen mahdollisesta rikosnimekkeestä tekee syyttäjä.