Kirkonkirjoissa eniten vipinää kymmeneen vuoteen

Evankelisluterilaiseen kirkkoon kuuluvien määrä Tampereella jatkaa laskuaan. Kirkkoon liittyneiden määrä kuitenkin kasvoi ennätyslukemiin.

Tampere
Laulajia kirkon penkissä
Mihalis Kouloumpis / Yle

Tampereen seurakunnissa oli vuoden 2012 lopussa vajaat 150 000 jäsentä. Jäsenmäärä laski 200 jäsenellä. Kirkosta erosi viime vuonna vajaat 2300 ihmistä. Kirkosta eronneiden määrä oli pienin viiteen vuoteen.

Toisaalta kirkko myös veti ihmisiä. Kirkkoon liittyneitä oli noin 850. Liittyneitä oli 122 enemmän kuin edellisvuonna. Noin 69 prosenttia tamperelaisista on kirkon jäseniä.

- Kaiken kaikkiaan Tampereen seurakuntien jäsenkehitys vuonna 2012 oli kannaltamme myönteisin kymmeneen vuoteen, kertoo Tampereen seurakuntien yhteisen seurakuntatyön johtaja Timo Takala.

Tampereen seurakuntien jäsenkehitys vuonna 2012 oli kannaltamme myönteisin kymmeneen vuoteen

Timo Takala

Hääyö näkyy piikkinä vihkiluvuissa

Jäsenmäärä vaihtelee kolmen vastinparin mukaan: kirkkoon liittyneet ja kirkosta eronneet, kastetut ja kuolleet sekä Tampereelle ja Tampereelta muuttaneet. Kastettujen määrä kasvoi viime vuonna 35 kastetulla. Vuonna 2012 kastettiin 1744 ihmistä seurakunnan jäseneksi.

Kirkollisesti vihittyjen määrä laski huomattavasti: vuonna 2012 vihittiin 637 paria ja edellisvuonna 752 paria.

- Huomattava osa vihkimisistä toteutui Hääyö-tapahtumissa, joiden merkittävyys korostuu myös näiden lukujen valossa, Timo Takala pohtii.