Kaksi suuronnettomuutta - vuosi 2012 rauhallisin miesmuistiin

Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen mennyt vuosi oli rauhallisin miesmuistiin. Sateinen kesä esti maastopalot ja myrskytuhoilta vältyttiin. Vuonna 2012 maakunnassa oli kaksi suuronnettomuutta.

suuronnettomuudet
Ultrakevyt pienkone löytyi palaneena Pyhäselän jäältä.
Poliisi

Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen apua vuonna 2012 tarvittiin yli 34 000 kertaa. Pelastuslaitokselta todetaan, että vuosi oli rauhallisin miesmuistiin hälytysten määrän suhteen.

Toinen viime vuoden suuronnettomuuksista tapahtui Tohmajärvellä, kun suurnavetta paloi toukokuussa. Palosta tuli suuret aineelliset vahingot. Toinen suuronnettomuus oli lokakuussa Joensuussa, kun VR:n tavaramakasiini tuhopoltettiin. Palosta aiheutui suuret aineelliset ja kulttuurilliset vahingot.

Muita vakavia onnettomuuksia olivat Kiteellä joulukuussa sattunut kuolonkolari, jossa menehtyi kaksi henkilöä ja Rääkkylässä huhtikuussa tapahtunut pienkoneonnettomuus, jossa kuoli kaksi ihmistä. Tohmajärvellä elokuussa 7 henkilöä loukkaantui kahden henkilöauton kolarissa.

Eniten pelastustehtäviä oli heinäkuussa, 274 hälytystä, ja kesäkuussa, 250 hälytystä. Kiireisin viikonpäivä pelastuslaitokselle oli perjantait, 383 hälytystä. Toiseksi eniten hälytyksiä tuli lauantaisin, 353 hälytystä.

Pelastuslaitoksen apu saapui hälytyksestä keskimäärin alle 11 minuutissa onnettomuuspaikalle.

Lähteet: Pohjois-Karjalan pelastuslaitos