Onko Pohjois-Korean johtoperheeseen syntynyt vauva?

Jos Etelä-Koreassa julkaistut valokuvat pitävät paikkaansa, Pohjois-Korean valtadynastia on saanut joulun alla uuden perheenjäsenen. Pohjois-Korea ei kerro asiasta sanaakaan.

Ulkomaat

Pohjois-Korean tapahtumia kiihkeästi seuraava Etelä-Korean lehdistö arvelee saaneensa vahvistuksen epäilyille, että Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin vaimo Ri Sol-ju on synnyttänyt vauvan.

Arvelut Rin raskaudesta vahvistuivat joulukuun puolivälissä, kun hänet nähtiin perinteiseen asuun pukeutuneena miehensä edesmenneen isän Kim Jong-ilin muistojuhlassa. Televisiokuvista voi päätellä, että Ri olisi ollut viimeisillään raskaana.

Uudenvuoden juhlien yhteydessä Pohjois-Korea julkisti Ristä uusia kuvia, joissa hän oli pukeutunut tiukahkoon jakkupukuun, eikä "vauvamahasta" ollut enää jälkeäkään. Hän olisi siis synnyttänyt suunnilleen joulun aikaan.

Spekulointia kiihdytti juhlien ohjelmanumero, jossa vain naisista koostunut yhtye esitti joululauluna tunnetun kappaleen "When a child is born" (suom. Kun lapsi on syntynyt, kappale tunnetaan Suomessa nimellä Jos joulu jää sydämeen).

Pohjois-Korea ei äärimmäisen tiukan julkisuuslinjansa mukaisesti ole kommentoinut vauvakohua.

Etelä-Korean lehdistö on julkaissut "ennen" ja "jälkeen" -valokuvia, joista katsojat voivat aprikoida, oliko Ri raskaana vai hämääkö löysä mekko katsojaa.

Lähteet: AP, AFP