1. yle.fi
  2. Uutiset

RIM maksoi Nokialle 50 miljoonaa euroa patenttikiistan sovittelemiseksi

Lisäksi analyytikot arvioivat, että RIM:n täytyy maksaa Nokialle noin 2-4 euroa jokaista sellaista myymäänsä puhelinta kohti, joissa on hyödynnetty Nokian patenttiratkaisua, kertoo talouslehti Financial Times.

talous

Matkapuhelinvalmistaja Nokian ja BlackBerry-puhelimia valmistavan kanadalaisen RIM:n patenttisovusta on saatu lisää tietoa. Talouslehti Financial Timesin mukaan RIM maksoi Nokialle 50 miljoonan euron kertakorvauksen riidan sopimiseksi.

Nokian ja RIM:n patenttikiistassa oli kyse langattomasta lähiverkkoteknologiasta. Aiemmin annetun välimiestuomion mukaan RIM käytti luvattomasti teknologiaa, johon Nokia omisti patentit.

Yhtiöt sopivat kiistansa viime vuoden lopulla RIM:n lupauduttua maksamaan kertakorvauksen. Nokia veti kannehakemuksen pois ja sanoi, että sopimuksen yksityiskohdat ovat salaisia.

Analyytikot arvioivat, että RIM:n täytyy maksaa Nokialle kertakorvauksen lisäksi noin 2-4 euroa jokaista sellaista myymäänsä puhelinta kohti, jossa on käytetty Nokian patenttiratkaisua.

Financial Times perustaa tietonsa tuomioistuimen asiakirjoihin.

Nokian ja RIM:n patenttikiista juontaa juurensa vuonna 2003 solmittuun lisenssisopimukseen, joka sallii RIM:n käyttää Nokian patentoituja ratkaisuja. Yhtiöillä on ollut eri tulkinnat siitä, mitkä lisenssejä sopimus kattaa.

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi