Elinan viisubiisiin tuli "lisää lutkaa"

Elina Orkonevan Uuden Musiikin kilpailussa kisaavaan kappaleeseen tuli studiossa uutta ilmettä ja reteyttä. Tuomaristosta Apulannan Toni Virtanen oli toivonutkin He's Not My Man lauluun "lisää lutkaa."

viihde
Elina Orkoneva
Elina Orkoneva on mukana Uuden Musiikin kilpailussa kappaleella He's Not My Man. Studiossa lauluun lisättiin räväkkyyttä.Yle

Elina Orkoneva kilpailee UMK:ssa kappaleella He's Not My Man. Tuomaristo antoi kappaleesta palautetta ennen kuin laulusta lähdettiin hiomaan studioversiota. Toiveena oli saada lauluun suoraviivaisempaa ja räväkämpää meininkiä.

Hämeenlinnalainen Elina istuikin bändin poikien kanssa pohtimaan miten laulusta saisi vielä enemmän irti. Tuottajaksi tulivat Tommi Vainikainen ja Tuomo Prättälä.

- Palasin viime kesään laulun syntyhetkien tunnelmiin. Niinpä siihen tuli studiossa ronskimpaa soundia ja lauluun ilkeämpiä sävyjä, Elina kertoo.

Lauluun saatiin lisää riehakkuutta, däng-däng-kitara nostettiin pintaan, Wurlitzer-sähköpianoa lisättiin ja väliosaan tuli hand-clapsessio antamaan riehakkuutta.

-Viimeisissä lauluotoissa sanoin, että mä kokeilen nyt ihan muuta. Sitten tuottajat olivatkin siihen tyytyväisiä, otetaan toi, kertoo Elina Orkoneva omista revittelyosistaan, jotka kuullaan laulun loppupuolella.

-Aika paljon tuli joo muutoksia, mutta hyvä näin.

Elina teetti kisabiista videon facebookkavereiden avulla

He's Not My Manista on tekeillä myös videoversio. Elina päätti teettää videon omaan piikkiinsä, jotta hänen mahdollisuutensa pärjätä kisassa paranesivat.

Video kuvattiin Elinan vanhempien kotona, jonne rakennettiin venetsialaiset naamiaiset. Naamarit Elina sai lainaksi facebookkavereiltaan.

-Hämeenlinnalainen Miika Hakala käsikirjoitti ja ohjasi videon. Siinä ollaan naamiaisissa. Pääosan esittäjä siskoni Pihla on ainoa, jolla naamaria ei ole. Luvassa on parisuhdedraamaa.

-Tässä kappaleessa tarina on vahvassa roolissa. Kun ihmiset käyvät netissä lauluani kuuntelemassa, niin on huomattavasti kivempi kuunnella kun siinä on kuvallinen tarina pohjalla, Elina pohtii.

Elina Orkoneva astuu bändinsä kanssa tuomariston eteen esittämään kilpailukappaleensa livenä torstaina 10. tammikuuta.