Koe uusi yle.fi

Lotto-onni potkaisi toistamiseen

Pietarsaaressa noin 1,5 miljoonan potin joulukuussa voittanut lottosakki oli vanha työporukka. Voitokkaassa joukossa oli jäljellä enää kaksi alkuperäisjäsentä. Lottoporukan toisen alkuperäisjäsenen perhettä kohtasi lotto-onni jo toistamiseen - vaimo voitti lotossa jo markka-aikana.

Kotimaa
Lottokuponkeja pelaajan kädessä.
Yle

Kymmenen hengen porukka syntyi aikoinaan samalla työpaikalla olleiden miesten kesken, mutta enää mukana on kaksi herraa alkuperäisjengistä.

- Kun väkeä on lähtenyt eläkkeelle, tilalle on otettu muita jäseniä. En edes tunne enää kuin yhden ainoan miehen tästä porukasta, kertoo 150 000 euroa voittanut toinen alkuperäisjäsen.

Jos voitto olisi tullut vielä siihen aikaan, kun kaikki jäsenet olivat samassa työpaikassa, olisi voittoa ehkä hieman juhlittukin yhdessä. Nyt jäsenet eivät edes tunne toisiaan. Koossapitävä voima on porukan puuhamies.

- Hän on hoitanut tätä kimppaa pitkään ja hyvin. Porukallamme on kymmenen riviä aina viideksi viikoksi kerrallaan.

Voittosummaa mies luonnehtii sopivaksi.

- Ei voi valittaa, kun voittaa 150 000 euroa. Voitto selvisi jo arvontailtana, kun meillä oli siinä muitakin lappuja tarkistettavana.

Ei voi valittaa, kun voittaa 150 000 euroa

Vaimo huomasi voittonumerot ensimmäisenä.

- Numerot piti tarkistaa monta kertaa, että voitto meni jakeluun, muistelee mies voittoiltaa.

Lottorahoilla ainakin maastoauto

Eläkeläismies sijoitti voittorahojaan uuteen autoon, mutta muuten elämä jatkuu entiseen malliin. Auton yksi keskeinen käyttötarkoitus on viedä miestä rakkaan harrastuksen pariin eli metsästysretkille.

Mutta vaikka voitto tuli, ei mies luovu rakkaasta automerkistä.

- Toyotan ostan. Uusi on ainakin maastokelpoisempi. Se ei saa nikata, kun painan pitkin lumisia pikkuteitä, mies kertoo.

Toinen miehen perhettä on kohdannut oikeastaan kaksinkertainen lotto-onni.

- Vaimo voitti aikoinaan Lotossa 6+1 ja sai markkoina lähemmäs 50 000. Pelaamme koko perhe - tuskin ne voitot vielä tässä ovat, uskoo tuore lottovoittaja.