yle.fi-etusivu

Koulutuskeskus JAKKissa rajut vähennykset

Aikuiskoulutuskeskus JAKKin henkilöstön vähentämistarve on varmistunut 60 henkilötyövuodeksi. Tämä toteutetaan irtisanomisten, osa-aikaistamisten ja lomautusten avulla. Määräaikaisia palvelussuhteita ei jatketa. Vähennykset astuvat voimaan vuoden kuluessa.

Kotimaa
JAKKin kuorma-autoja logolla.
JAKKin koulutuskäytössä olevia kuorma-autoja.Pasi Takkunen / Yle

Koulutuskeskus JAKKissa on käyty jo kolmannet peräkkäiset yt-neuvottelut. Koko henkilöstöä eli 150 henkeä koskevat yt-neuvottelut päättyivät torstaina. Vähentämistarpeeksi varmistui maksimissaan 60 henkilötyövuotta.

Koulutuskeskuksen aijemmat yt-neuvottelut johtuivat talousvaikeuksista ja toiminnan supistamisesta. Nyt kyse oli organisaation, henkilöstörakenteen ja toimenkuvien uudelleenjärjestelystä ja tiivistämisestä. Koko toiminta jakaantuu kahteen eri osakeyhtiöön.

Vielä pari vuotta sitten JAKKin leivissä työskenteli liki 300 henkeä, ja nyt vuodenvaihteessa luku oli laskenut puoleen ja tämän vuoden aikana väki entisestään vähenee. Rankimmin vähennykset ovat koskeneet autopuolta.

JAKK on toiminut 9 eri paikkakunnalla, mutta nyt enää 7 paikkakunnalla. Viime vuonna koulutus jouduttiin lopettamaan Vantaalla ja Kuopiossa. JAKKin päätoimipaikka pysyy edelleen Jalasjärvellä. Muut toimipaikat sijaisevat Jyväskylässä, Oulussa, Porissa, Tampereella, Turussa ja Vaasassa.