Kuopion teatterin evakko-ajasta tulikin menestys

Väistötiloissa toimiva Kuopion kaupunginteatteri on vetänyt yleisöä yllättävän hyvin. Teatterinjohtaja hehkuttaa evakkosyksyn katsojamääriä.

kulttuuri
Kuopion kaupunginteatterin näytelmä Pekka Töpöhäntä
Suuren näyttämön viimeinen ensi-ilta ennen remonttia on Pekka Töpöhäntä.Yle / Antti Karhunen

Evakkokausi on sujunut hyvin Kuopion kaupunginteatterilla. Ison peruskorjauksen ja laajennuksen takia väistötiloissa Yhteiskoululla ja Puistokoululla toimiva teatteri keräsi viime vuonna yhteensä yli 56 000 katsojaa.

Syksyn aikana katsojia oli runsaat 20 000. Teatteri kertoi aiemmin saaneensa evakkoaikana peräti 26 000 katsojaa, mutta se perustui laskuvirheeseen.

Teatterinjohtaja Lasse Lindeman luonnehtii lukua joka tapauksessa erinomaiseksi, koska teatteri toimii poikkeusoloissa.

- Olen erittäin tyytyväinen kuluneeseen vuoteen, Lindeman sanoo.

Teatterin ohjelmistossa oli viime vuonna yhteensä 17 eri esitystä. Syksyllä teatteri myös jalkautui ympäri Pohjois-Savoa. Lisäksi näyttelijät tekivät myös pieniä produktioita ympäri Kuopiota.

Kuopion kaupunginteatterin viime vuoden suosituin näytelmä oli Jari Ålanderin ohjaama Pekka Töpöhäntä. Se keräsi yli 9 500 katsojaa. Syksyn hitti oli puolestaan Tommi Auvisen ohjaama Siunattu Hulluus. Näytelmän näki lähes 6 000 katsojaa. Teatteritalon iso remontti valmistuu vuonna 2014.

Korjaus 15:07: Teatterin mukaan syyskauden katsojamäärä on hiukan yli 20 000 eikä 26 000, kuten uutisen alkuperäisessä versiossa kerrottiin. Taustalla on laskuvirhe teatterin kävijämäärissä.