Venäläisiä houkutellaan elokuviin

Kaakkois-Suomessa kokeillaan venäläisille turisteille ja alueella asuville venäläisille suunnattua elokuvatarjontaa. Venäläisten elokuvamaku ei poikkea muiden kansallisuuksia mausta.

Kotimaa
lapsia
YLE / Jani Aarnio

Eteläkarjalaiset elokuvateatterit alkavat tarjota venäläisille suunnattuja elokuvia teattereissa. Imatralainen Bio Vuoksi näyttää lauantaina ensimmäisen venäjäksi dubatun elokuvan teatterissaan. Myös Kouvolassa kokeillaan elokuvia venäläisille.

Pietarin kansainvälisen elokuvafestivaalin taiteellinen johtaja Kirsi Tykkyläinen sanoo idean olevan hyvä.

- Venäläiset ovat innokkaita elokuvissa kävijöitä. Heidän joukossaan on monenlaisia katsojia. Paljon on perheitä, mutta myös vanhempia ihmisiä, jotka muistavat neuvostoelokuvan hienot vuodet, kertoo Tykkyläinen.

Elokuvamaku seuraa muuta maailmaa

Neuvostoliitossa etenkin omat elokuvat olivat tavattoman suosittuja. Nykyään venäläisten elokuvamaku seuraa aika tarkoin muun maailman makua.

- Venäjälläkin nuoret käyvät enemmän elokuvissa kuin vanhemmat ihmiset. Myös Venäjällä suosituimpia ovat suuret kansainväliset elokuvat, sanoo Tykkyläinen.

Hän uskoo, että Etelä-Karjalassa elokuvateattereihin löytyy venäläisiä katsojia, jos ohjelmisto on monipuolinen. Pietarissa on 23 vuoden ajan ollut vuotuinen suomalaisen elokuvan tapahtuma ja se kerää venäläisiä katsojia.

- Venäläisille kannattaa tarjota korkeatasoista, koskettavaa, hienoa elämyksiä antavaa elokuvaa. Niitä löytyy myös suomalaisten elokuvien joukosta. Lisäksi heille voisi tarjota hienoa venäläistä elokuvaa, sillä eivät he kaikki ehdi elokuvia kotonaan katsoa, vinkkaa Tykkyläinen.