LiigaEuran kohtalo vaakalaudalla

LiigaEuran pelaaminen lentopallon pääsarjatasolla on ensi kaudella uhattuna. Seuralla on nyt muutama kuukausi aikaa saada ensi vuoden budjetti kasaan. LiigaEuran seurajohto kuitenkin vakuuttaa, että tämä kausi pelataan loppuun.

urheilu
LiigaEura

Ellei ensi kauden talous ole ajoissa kunnossa, saattaa olal mahdollista ettei LiigaEura pelaa enää pääsarjatasolla. Seuran tiukilla olevan talouden raameista on päätetty kokoukseesa eilisiltana.

- Pohja ei ole vielä näkyvissä, mutta meidän täytyy miettiä tarkkaan, mihin se raha käytetään tällä hetkellä. Loppukauteen nähden tarvitaan kuitenkin kymmeniä tuhansia euroja lisää, jotta kausi saadaan menemään kunnialla läpi, toteaa LiigaEuran hallituksen puheenjohtaja Jari Nummela.

LiigaEuran, tukijoiden sekä yhteistyökumppanien yhteisenä tavoitteena on saada seuran talous kuntoon. Kassasta löytyy muutamia tuhansia euroja, mutta lisää haalitaan.

- Meillä on yhtesityösopimuksia vielä auki, mutta laskujen maksaminen täytyy suunnitella tarkkaan. Meillä on tarkoituksena tehdä oma kausijulkaisu pelastaaksemme LiigaEuran. Mielummin näkisin tämän uuden alkuna kunhan 2012-13 -kausi saadaan hoidettua ja seuraavaa kautta jo hyvin pohjustettua.

Pelaajapalkkioita on rästissä tällä hetkellä jonkin verran, mutta Jari Nummelan mukaan ei puhuta mahdottoman suurista summista.

- Tilanne ei ole niin katastrofaalinen kuin tiedotusvälineissä on esitetty. Monet muutkin seurat ovat maksaneet palkkojaan hieman jälkijunassa, eli emme ole mitenkään erikoinen tapaus.

Pääsarjatason lentopallojoukkueen menestys on viime aikoina ollut ailahtelevaa. Menestys näkyy välittömästi lipputuloissa. Yhteistyökumppanit sen sijaan ovat ymmärtäväisiä heikommassakin pelillisessä tilanteessa.

- Tottakai kaikki haluavat menestystä ja siihen mekin uskotaan. Suurin halu tässä on ollut kuitenkin että pääsarjatason pelataan Satakunnassa ja Eurassa, eikä tämä tähän missään nimessä lopu, vaikka jonkin verran velkaa olisimmekin, Nummela summaa.