Muotoilija Tapio Anttilalle Aukusti-palkinto

Etelä-Suomen Sanomien Aukusti-kulttuuripalkinto on myönnetty muotoilija Tapio Anttilalle muun muassa alan ammattilaisten hyödyntämisestä.

Kotimaa
YLE Lahti

Lahtelainen muotoilija Tapio Anttila on tämän vuoden Etelä-Suomen Sanomien Aukusti-kulttuuripalkinnon saaja.

Palkinnon perusteluissa Anttilaa pidetään muotoilun supermiehenä, jonka jälki suunnittelijana näkyy monimaisesti suomalaisten arjessa.

Oman työn lisäksi Anttila on työllistänyt myös muita alan ammattilaisia, kuten puutyön, verhoilun ja metallialan osaajia.

Paraikaa Anttila muotoilee lahtelaiselle Stalalle uutta postilaatikkoa sekä pihakäyttöön tulevaa kierrätyskeskusta.

Sisustusarkkitehti Tapio Anttila on palkittu usein sekä valtakunnallisesti että kansainvälisesti. Tuorein tunnustus on jo neljättä kertaa Good Design, jonka Anttila sai Showroom Finlandille suunnittelemallaan kertakäyttöisellä Fly Inn -lintulaudalla. Palkinnon myöntävät The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design ja The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies.

3000 euron rahapalkinnon lisäksi Aukusti-palkinto sisältää Anneli Loposen suunnitteleman pronssisen Aukusti-patsaan, joka on kiertopalkinto.

Yleisö tykkäsi Lahden kansanopiston teatterikoulutuksesta

Aukusti-kulttuuripalkinnon yhteydessä järjestettävän yleisöäänestyksen voitto meni Lahden kansanopiston teatterikoulutukselle.

Teatterikoulutuksen valtakunnallinen merkittävyys todistettiin kuluneena vuonna, kun peräti yhdeksän kansanopiston kasvattia pääsi sisään Teatterikorkeakouluun.

Erityisen ahnaita opistolaiset olivat näyttelijäntyön koulutusohjelmassa. Kahdestatoista paikasta seitsemän meni opistolaiselle. Hakijoita oli yli 1·200.

Nyt viidettä kertaa jaettu Aukusti on vuonna 2008 perustettu Etelä-Suomen Sanomien kulttuuripalkinto, joka myönnetään vuosittain merkittävästä päijäthämäläisestä kulttuuriteosta.

Aukusti myönnetään henkilölle, tapahtumalle tai toimijalle, joka on tuonut vuoden aikana jotakin tärkeää uutta kulttuurin kentälle tai muuten merkittävästi edistänyt päijäthämäläistä kulttuurielämää.

Palkintoraadin muodostaa Etelä-Suomen Sanomien kulttuuritoimitus yhdessä toimituksen johdon kanssa.

Aukustin ovat saaneet aiempina vuosina Summer Up -festivaali, Pyhäniemen taidekartano, taidekeskus Ars Auttoinen sekä Pesäkallion kesäteatteri.