Telakkakadun koulu avaa ovensa kahden vuoden jälkeen

Opetustekniikka on uusittu moderniin kuntoon, mutta kilpailutusongelmien vuoksi oppilaat joutuvat käymään koulua ilman pulpetteja parin viikon ajan.

Koulupöytä
Telakkakadun koulu Äänekoskella.
Telakkakadun kouluYLE Keski-Suomi / Petteri Juuti

Suolahden Telakkakadun koulu avaa tänään ovensa kahden vuoden remontin jälkeen. Koulu toimi remontin aikana kahdessa eri toimipisteessä. Nyt uudelle yläkoululla opiskelee noin 340 oppilasta ja työskentelee noin 40 työntekijää.

Yli 10 miljoonaa euroa maksaneen remontin aikana myös koulun opetustekniikkaa parannettiin, kertoo rehtori Mika Lehtonen.

- Jokaisessa opetustilassa on älytauluteknologia käytössä. Opettajilla on omat tietokoneet ja he voivat lyödä tietokoneen telakkaan kiinni, jolloin opetus voi jatkua samanlaisena missä tilassa vain. Luokat ovat sinänsä samanlaisia teknologialtaan.

Myös fysiikan ja kemian luokat ovat tekniikaltaan ja turvallisuudeltaan huipputasoa.

Oppilaat joutuvat kuitenkin viettämään ensimmäiset pari viikkoa uudessa koulussa ilman pulpetteja. Syynä on hankaluuksiin joutunut kilpailutus.

- Kilpailussa kahden eri toimittajan välillä valitsimme toisen toimittajan. Sitten toinen toimittaja teki hallinto-oikaisuvaatimuksen. Tähän hankintapäätöksen muuttamiseen oli riittävät perusteet eli tätä päätöstä muutettiin.

Uudistuneessa hankintapäätöksessä oli valitusaika, jonka takia Telakkakadun koulu on hankinnoissa kaksi viikkoa myöhässä.

Lehtosen mukaan ei ollut kannattavaa tuoda kahden viikon takia käytettyjä kalusteita kouluun.

- Se olisi turhaa työtä. Luulen ja uskon että selviämme. Opiskelemme lattialla ja tuoleilla, ja jos tarvitaan, voidaan juhlasalista siirtää luokkiin tuoleja.