1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Brigitte Bardot'kin uhkaa muuttaa Ranskasta Venäjälle

Bardot esitti uhkauksensa pelastaakseen kahden eläintarhan norsun hengen. Aiemmin näyttelijä Gérard Depardieu ilmoitti lähtevänsä Ranskasta verosyistä.

Ulkomaat
Ranskalainen näyttelijä ja eläinaktivisti Birgitte Bardot. Kuva on vuodelta 2006.
Ranskalainen näyttelijä ja eläinaktivisti Birgitte Bardot. Kuva on vuodelta 2006.Oliver Weiken / EPA

Näyttelijälegenda ja eläintensuojelija Brigitte Bardot uhkaa muuttaa Ranskasta ja hakea Venäjän kansalaisuutta, jos viranomaiset eivät luovu aikeesta lopettaa kaksi Lyonin eläintarhan norsua.

Bardot seuraisi näin näyttelijä Gérard Depardieun esimerkkiä. Depardieu on muuttanut Ranskasta verosyistä ja Venäjä on myöntänyt hänelle kansalaisuuden.

Bardot´n huolenaiheena ovat verojen sijaan Lyonin Tête d'Orin eläintarhan norsut Baby ja Nepal, jotka viranomaiset määräsivät viime kuussa lopetettaviksi tuberkuloosin takia. Viranomaisten mukaan norsut ovat uhka muille eläintarhan eläimille ja vierailijoille.

Aikeen nostattamat vastalauseet saivat eläintarhan lykkäämään norsujen lopettamista joulun yli.

Bardot vaatii nyt, että 42-vuotiaiden norsujen surmaamisesta luovutaan kokonaan. Muussa tapauksessa 78-vuotias Bardot uhkaa ottaa Venäjän kansalaisuuden ja jättää kotimaansa, joka ei hänen mukaansa ole muuta kuin eläinten hautausmaa.

Bardot on tukenut Depardieuta tämän kiistassa Ranskan hallituksen kanssa. Hallitsevien sosialistien piirissä arvosteltiin Depardieun päätöstä muuttaa verosyistä Belgiaan, mikä sai Depardieun ilmoittamaan, että hän luopuu Ranskan passista.

Myöhemmin Venäjä ilmoitti myöntäneensä Depardieulle maan kansalaisuuden. Jos Depardieu asuisi Venäjällä yli puolet vuodesta, hän voisi maksaa sinne veronsa ja veroprosentti olisi vain 13.

Monet eivät kuitenkaan usko näin tapahtuvan, kertoo uutistoimisto AFP. 64-vuotias tähti on hankkinut asunnon Belgian Nechinistä, jossa asuu muitakin vauraita ranskalaisia. Sieltä on vain noin kymmenen minuutin ajomatka Lilleen Ranskaan, ja Lillestä pääsee puolestaan tunnissa pikajunalla Pariisiin.

Lähteet: AFP, AP, Reuters

Lue seuraavaksi