ST1:n Anttonen odottaa yritysjohdolta esimerkkiä

Anttonen näkee yritysten sisäisten palkkakuilujen luovan esteitä menestykselle. Yleisen palkka-alen sijaan Anttonen jäädyttäisi palkankorotukset. Hän odottaa myös yritysjohdolta vastaantuloa.

Tuloale
ST1-ketjun perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Mika Anttonen.
ST1-ketjun perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Mika Anttonen. Yle

ST1-ketjun perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Mika Anttonen on huolestunut yritysten sisäisten palkkahaitarien kasvusta. Ylen Päivän kasvo -ohjelmassa Anttonen toteaa, että palkkaerot luovat säröjä yritysten sisälle, mikä heikentää niiden mahdollisuuksia menestyä.

Anttosen mukaan hyvä sisäinen henki on tärkeä valtti suomalaisyrityksille kansainvälisessä kilpailussa. Tämän takia Anttonen kannustaa yritysjohtoa näyttämään palkkakeskustelussa esimerkkiä.

Yleinen palkka-ale ei kuitenkaan ole Anttosen mielestä ratkaisu joukkuehengen luomiseen. Parempi vaihtoehto olisi palkankorotuksista pidättäytyminen kunnes vienti lähtee vetämään, Anttonen sanoo.

- Hyvä nollalinja voisi olla järkevä ja viisas vaihtoehto. Ja siihen sitten johtajien vastaantulo, että tällainen niin sanottu yhtenäisyyden tunne siellä yrityksissä syntyy ja kaikki ponnistelee sen yhteisen päämäärän eteen, Anttonen toteaa.