Sipoolaisilla vahva halu jatkaa itsenäisinä

Sipoon kunnanhallituksen puheenjohtaja, Kokoomuksen Ari Oksanen pitää vankasti kiinni Sipoon itsenäisyydestä. Kuntaministeri Henna Virkkusen ehdottamaa pilkkomista Oksanen ei näe lainkaan realistisena vaihtoehtona.

Kotimaa
Sipoon kunnanhallituksen puheenjohtaja, kokoomuksen Ari Oksanen Yle Uutisten studiossa.
Kunnanhallituksen puheenjohtaja Ari Oksanen (kok.) pitää tiukasti kiinni itsenäisestä Sipoosta.Yle

Yle Uutiset Uudenmaan tv-lähetyksessä vieraillut Sipoon kunnanhallituksen puheenjohtaja Ari Oksanen katsoo, että kunnan itsenäisyydellä on harvinaisen yksimielinen kannatus Sipoon päättäjien keskuudessa.

- Yllättävän selkeästi kaikki valtuustoryhmät ovat sitä mieltä, että Sipoolle parasta on itsenäisyys, ja sen pohjalta jatketaan.

Oksanen on sitä mieltä, että mikäli Sipoo liitetään kokonaisena johonkin naapurikuntaan, jää joku osa Sipoosta väistämättä kehittämättä. Hänen mielestään parasta olisikin jatkaa kunnan omien suunnitelmien pohjalta.

- Sipoolla on kasvustrategia, jota me hoidamme. Ja me hoidamme sen paremmin kuin kukaan muu.

Sipoolla on kasvustrategia, jota me hoidamme. Ja me hoidamme sen paremmin kuin kukaan muu.

Ari Oksanen

Jakamispuheita ei pidetä realistisina

Kuntaministeri Henna Virkkunen on väläyttänyt Sipoon pilkkomista osiin ja jakamista useamman kunnan kesken. Oksanen tyrmää pilkkomisen täysin, sillä sekin johtaisi vain eriarvoiseen kehittymiseen.

- Ei se ole realistista missään mielessä. Helsinki haluaa Söderkullan aluetta, Porvoo osittain myöskin ja rannikkoa haluavat molemmat. Talmaa haluaa vastaavasti Kerava. Nikkilä jäisi ilman omistajaa ja kehittäjää.

Oksanen myös muistuttaa, että kunnassa on hyvät palvelut, joita tuotetaan hyvällä hinnalla.

- Parasta on se, että itse hoidamme kehittämisen ja palvelut, koska hinta-laatusuhde meillä on huomattavan paljon parempi kuin esimerkiksi Helsingissä palvelujen osalta.

Naapurikuntien kanssa tehtävää yhteistyötä Sipoossa ei kuitenkaan karsasteta. Myös metropolihallinto voisi tulla kysymykseen.

- Yksi vaihtoehto olisi se, että maankäyttö, asuminen ja liikenne hoidetaan metropoliratkaisulla, jossa olemme mukana ja annamme pienen osan itsenäisyydestämme yhteiselle elimelle, päättää Ari Oksanen.