Voimakas maanjäristys Kanadan rannikolla

Voimakas maanjäristys on tapahtunut yhdeksän kilometrin syvyydessä merellä Kanadan rannikolla Tyynellämerellä. Viranomaiset ovat peruneet tsunamivaroituksen.

Ulkomaat
Kartta.
Yle

Tyynenmeren rannikolla on tapahtunut 7,5 magnitudin maanjäristys.

Järistyspaikka sijaitsee Alaskan ja Kanadan rajaseudulla merellä, vajaan sadan kilometrin etäisyydellä Prince of Walesin saaresta. Järistyksen keskustaan nähden läheisin asutuskeskus on alaskalainen Craigin pikkukaupunki, jossa on runsaat tuhat asukasta. Se sijaitsee noin sadan kilometrin etäisyydellä järistyksen keskustasta.

Aiemmin Alaskan ja Kanadan rannikoille annettu tsunamivaroitus on peruttu. Viranomaisten mukaan aalto ei aiheuta vaaraa.

Tsunamivaroitusalue kattoi runsaan 750 kilometrin matkan Alaskaan kuuluvasta Cordovasta Vancouverin saarelle. Tsunamin ensimmäisten aaltojen olisi jo pitänyt rantautua läheisimmille saarille, mutta tietoja tuhoista ei ole tullut.

Järistys tapahtui noin yhdeksän kilometrin syvyydessä, mikä on suhteellisen vähäinen syvyys maanjäristykselle. Pääjäristyksen jälkeen alueella on havaittu lukuisia jälkijäristyksiä, joiden voimakkuus on ollut vajaat viisi magnitudia.

Lähteet: Yle Uutiset, AFP, AP